Titokban követte, majd megpróbálta lefejezni a volt barátnőjét a nyílt utcán egy férfi Londonban 1

Egy férfi több mint 200 kilométert utazott Nagy-Britannián keresztül Londonba, hogy levadássza és megölje volt barátnőjét. A 29 éves Dennis Akpomedaye tavaly május 17-én, éjfél után megtámadta és megpróbálta lefejezni a 21 éves Anna Jedrkowiakot, méghozzá új párja szeme láttára, derült ki most a bírósági tárgyaláson.

Titokban követte, majd megpróbálta lefejezni a volt barátnőjét a nyílt utcán egy férfi Londonban 3

Ania, aki a dél-walesi Newportból a fővárosba költözött, hogy ott folytassa tanulmányait, épp hazafelé tartott abból az étteremből, ahol új barátjával dolgozott. Amikor a nyugat-londoni Ealing déli részén fekvő Roberts Alley-be értek, Akpomedaye egy nagy konyhakéssel elvágta Ania nyakát, és „többször is hasba szúrta” – nyilatkozta az elhunyt lány társa.

Deanna Heer ügyész azt mondta a Kingston Crown Courtnak, hogy ez „egy nyilvánvaló kísérlet volt a lány lefejezésére”. Mentőt hívtak ugyan a támadás után a lányhoz, de „már nem lehetett megmenteni az életét”. Akpomedaye elmenekült a helyszínről, de mindössze 22 órával azután letartóztatták, amikor odament egy mentőshöz, hogy panaszkodjon az ujjain lévő nyílt sebről, amit állítása szerint egy pitbull okozott.

A gyilkos fegyvert a közeli Gunnerbury Park egyik tavában találták meg. Mindemellet megtalálták az ő és Ania mobiltelefonját, valamint egy képkeretet is, amelyben egy közös képük volt. Akpomedaye-t tegnap elítélték gyilkosságért. A tárgyalás során kiderült az is, hogy május 15-én érkezett London Victoria-ba, majd elment abba az étterembe, ahol Ania dolgozott.

De az exe akkor nem volt ott, és a CCTV felvételeken látható, amint oda-vissza járkál a helyszín előtt, arcát sállal eltakarva. Ezután elment a lány otthonához is, és órákat töltött Ealing környékén különböző buszjáratokon utazgatva. Másnap este 8-kor vett egy kést 4,99 fontért egy helyi boltban, és ismét Ania munkahelye előtt járkált fel alá.

Titokban követte, majd megpróbálta lefejezni a volt barátnőjét a nyílt utcán egy férfi Londonban 4

Amikor új barátjával a lány munka után elindult hazafelé, Akpomedaye balaklavát viselve követte őket, majd valamivel később akcióba lendült és kegyetlenül rátámadt volt barátnőjére. Akpomedaye nem tudta elfogadni, hogy Ania szakított vele, akivel 2020-ban ismerkedett meg, miután a lány szülőhazájából, Lengyelországból az Egyesült Királyságba költözött.

A szakítás során Akpomedaye egyszer azt is mondta neki: „Bármi legyen is, mi együtt leszünk… megtalállak.”

A newporti Blewitt Street-i Akpomedaye ügyében jövő szerdán hoz ítéletet a bíróság. Brian Howie nyomozó főfelügyelő azt mondta: „Anna életét egy gyáva, de rendkívül veszélyes ember vette el. Elköltözött, hogy egy izgalmas, új életet kezdjen Londonban, de sajnos soha nem fogja tudni megvalósítani ezt a vágyát, és a családja soha többé nem fogja látni. Megrendítő volt, hogy családja, egyetemi és munkahelyi barátai közül milyen sokan részt vettek a tiszteletére rendezett virrasztáson a tárgyalás alatt.”

“Még egy gyilkossági nyomozás kontextusában is szélsőséges volt az a vadság, amellyel megtámadták ezt a lányt, és ez az egyén börtönbe való, ahol nem tud többé ártani egy másik nőnek sem.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után