A legfrissebb brit bevándorlási adatok: már a magyarok is többen mennek mint jönnek 1

Megérkeztek a legfrissebb adatok a brit EU-s bevándorlásról. A Brexit kapcsán kialakult kaotikus helyzet ellenére, még mindig elmondható, hogy összességében többen érkeznek az országba, mint amennyien mennek, azonban a nettó bevándorlás 6 éve nem volt ilyen alacsony, mint a legutóbbi mért időszakban.

A kutatás eredményei azt is megmutatták, hogy ezzel párhuzamosan, az EU területén kívülről érkezők száma pedig egyre nő. A 2018-as évről szóló adatok szerint összesen 201 ezer ember érkezett az EU területéről, ami 2013 óta nem volt ilyen alacsony. Ezzel szemben 127 ezren távoztak, ami azt jelenti, hogy a nettó migráció durván 74 ezer fő volt a mért időszak alatt.

A legfrissebb brit bevándorlási adatok: már a magyarok is többen mennek mint jönnek 3

A brit statisztikai hivatal állítása szerint annak a megoszlásában, hogy munka miatt kik honnan és hányan érkeznek Nagy-Britannia területére, a 2016-os népszavazás óta igen nagy változások voltak megfigyelhetők.

„A munka céljából történő hosszútávú bevándorlás Nagy-Britanniába igen drasztikus mértékben esett, ami főleg az EU-ból ide érkezők számának csökkenéséből fakad.” – nyilatkozta Jay Lindop, a Centre for International Migration egyik igazgatója.

„Emellett felfedezhető az EU-n kívülről érkező szakképzett munkákra való vízumkérelmek számának emelkedése, habár az összes EU-n kívüli bevándorlóra vonatkozó adatok nagyjából változatlanok. A döntés meghozása, hogy valaki másik országba költözzön, eléggé összetett, és számos gazdasági és szociális tényező is komoly befolyással van rá.”

A teljes nettó migráció 258 ezer fő volt. Az EU-s országokból 74 ezer fővel, a nem EU-s országokból pedig 232 ezer fővel jöttek többen, mint amennyien mentek. A legrosszabbul ezen a téren maguk a britek szerepeltek, ők ugyanis 48 ezer fővel többen mentek, mint ahányan jöttek. Összesen 125 ezer brit lépett le a hazájából a 2018-as év során.

A legfrissebb brit bevándorlási adatok: már a magyarok is többen mennek mint jönnek 4

Az „EU8” országokból, köztük Lengyelországból, Magyarországból, Litvániából, Szlovákiából és más, 2004-ben csatlakozott közép- és kelet-európai országokból származó nettó migráció -10 000-re csökkent, vagyis 10 ezerrel többen hagyták el az országot, mint amennyien jöttek. Ez tehát azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel a magyarok száma is fogyásnak indult a szigetország területén.

Az ONS szerint 2018 végén az Egyesült Királyságban 3,6 millió uniós polgár élt, szemben az előző évi 3,8 millióval. „A legnagyobb csökkenés a lengyel állampolgárok számában volt, ami 116 ezerrel csökkent” – írta az ONS.

„Mindazonáltal mind az EUs, mind a nem uniós polgárok továbbra is hozzájárulnak a népesség növekedéséhez, míg a brit állampolgárok többen hagyják el az országot, mint ahányan jönnek.”

Ami még érdekes, az a közel-keleti és közép-ázsiai nettó migráció ami „statisztikailag szignifikánsnak” mondható, mert a 2017-es 18 000-ről tavaly 30 000-re emelkedett.

Sajid Javid, aki Theresa May lemondását követően szintén bejelentette, hogy indul a konzervatív párt pártelnöki pozíciójáért, csak azt mondta, hogy a migrációt „fenntartható szintre” kell korlátozni.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után