£100,000-ot ér ez az £1-os érme és akár a te zsebedben vagy a szőnyeged alatt is ott lapulhat 1

A Nagy-Britanniában élőknek most érdemes lesz benézni a szőnyeg alá, vagy a kanapé mögé, vagy esetleg a szándékosan gyűjtögetett pénzérmék közt, ugyanis az egyik £1-os érme akár £100,000-ot is érhet.

Ez a kivételesen ritka, 200 éves pénzérme ugyanis most lett csak igazán értékes, és jó eséllyel több is van belőle, de hogy pontosan mennyi, azt nem lehet tudni.

£100,000-ot ér ez az £1-os érme és akár a te zsebedben vagy a szőnyeged alatt is ott lapulhat 3

A Gold Sovereign pénzérme, amit 1819-ben nyomtak és a névleges értéke £1-ban lett meghatározva akkor, most a brit nemzeti pénzverde által lett felkínálva eladásra, méghozzá £100,000-ért.

A Royal Mint azt nyilatkozta, hogy az általuk meghatározott ár többek közt tükrözi azt, hogy mindössze 3574 darabot nyomtak összesen az érméből III. György uralkodásának ideje alatt. Úgy tudni, hogy napjainkra mindössze 10 darab maradt fenn. Természetesen van rá esély, hogy ennél több is előkerüljön.

A Royal Mint azt is hozzátette, hogy ezt a konkrét pénzérmét, amit pont abban az évben nyomtak, amikor Viktória királynő született, az intézmény nagyra becsült szakértői hitelesítették.

Az érmét egy sorsoláson lehet majd megnyerni július 12-én. Aki szeretne rajta részt venni, hogy legyen esélye megnyerni az értékes érmét, annak június 28-ig kell jelentkeznie online.

„Tisztában vagyunk vele, hogy mind Nagy-Britannia területén, mind a világ többi részén számos olyan ember van, akik nagyra értékelnek egy ilyen becses kincset. Az, hogy fix áron bocsátjuk eladásra az érmét, egy kivételes lehetőség azok számára, akik szeretnének egy darabot a történelmünkből.” – nyilatkozta Nicola Howell, a Royal Mint egyik részlegének vezetője.

Eladása előtt a darabot a Royal Mint Experience látogatóközpontjában, a dél-walesi Llantrisantban, június 10-től élőben is meg lehet majd tekinteni.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után