„A következő fázis következhet”: a brit miniszterelnök mai beszéde 1

Rishi Sunak miniszterelnök a mai napon azt mondta, hogy a kormány most már képes csökkenteni az adókat, azok után, hogy enyhült az árak emelkedésének üteme. Mr. Sunak elmondta, hogy az infláció felére csökkentésére vonatkozó célkitűzést teljesítették, így az adókat mostantól “felelősségteljes módon” csökkenthetik.

„A következő fázis következhet”: a brit miniszterelnök mai beszéde 3

Nem volt hajlandó azonban egyelőre reagálni az egyes adók módosításával kapcsolatos “spekulációkra”, és azt mondta, hogy a szerdai őszi költségvetésben további részleteket fognak majd közölni. A miniszterelnök azt azonban elmondta, hogy a kormány most végre átléphet a gazdaság növekedését célzó tervének “következő szakaszába”.

A múlt héten a kormány bejelentette, hogy teljesítette az infláció megfelezésére vonatkozó ígéretét, miután az októberi adatok szerint az 4,6%-ra esett vissza. A csökkenés nagyrészt azonban az alacsonyabb energiaáraknak volt köszönhető, így a miniszterek részéről nem igazán hiteles ha verik a mellüket az eredmények láttán. Sunak azonban azt mondta, hogy a kormány “nehéz döntéseket” hozott meg, többek között elkerülte a sztrájkokra válaszul várt inflációs béremeléseket, elmondásuk szerint ezt is azért, hogy teljesíteni tudják az ígéretüket.

„Ezért most végre áttérhetünk gazdasági tervünk következő fázisába, és figyelmünket az adócsökkentésekre fordíthatjuk” – mondta a miniszterelnök. “Komolyan, felelősségteljesen fogjuk ezt megtenni, de végre eljött az idő.”

A kormányra számos konzervatív képviselő gyakorolt nyomást mostanság, hogy csökkentsék az adókat a jövőre várható általános választások előtt. Egy londoni főiskolán elmondott beszédében Sunak úr azt nyilatkozta, hogy “nem tudunk mindent egyszerre megtenni”. “Fegyelemre lesz szükség, és fontossági sorrendet kell felállítanunk” – mondta. “De idővel csökkenthetjük az adókat, és csökkenteni is fogjuk.”

A kormányfő nem erősítette meg, hogy pontosan milyen területeken várhatók adócsökkentések. Mr. Sunak azonban azt mondta, hogy a “kemény munka jutalmazására” szeretne összpontosítani, ami arra utal, hogy az NI csökkentése a legvalószínűbb. Azt is hangsúlyozta, hogy kerülni kell minden olyan tevékenységet, amely fokozhatja az inflációt.

A segélyekkel, támogatásokkal kapcsolatban elmondta, hogy meg akarja reformálni a jóléti rendszert, hogy mindig a munka legyen az az opció, ami a leginkább kifizetődő. Ez azt jelentheti, hogy az infláció októberi 4,6%-os értékével arányosan emelkedik a támogatások értéke, nem pedig a szokásos 6,7%-os szeptemberi adattal arányosan.

Hozzátette, hogy a jóléti rendszernek “együttérzőnek, igazságosnak és fenntarthatónak kell lennie”. A miniszterelnök a beszédében azt is megígérte, hogy többet tesz majd az emberek munkába állásának elősegítéséért, valamint “azért, hogy lefülelje a csalókat”. A kormány korábban már bejelentette, hogy azok az igénylők, akiket munkaképesnek ítélnek, és ennek ellenére halogatják az álláskeresést, egy időre elveszíthetik a támogatásukat.

Beszédében Sunak úr “öt hosszú távú döntést” fogalmazott meg a gazdaságot illetően: adósságcsökkentés, adócsökkentés, fenntartható energia kiépítése, brit vállalkozások támogatása és világszínvonalú oktatás biztosítása.

A vállalkozások támogatásáról a kormányfő azt mondta, hogy “alacsonyabb adókkal és egyszerűbb szabályozással” szeretné segíteni a cégeket a befektetésben, az innovációban és a növekedésben.

A Munkáspárt árnyék pénzügyminisztere, Pat McFadden a miniszterelnök terveire reagálva azt mondta: “Tizenhárom évnyi konzervatív kormányzás után a dolgozó emberek rosszabb helyzetben vannak, és a gazdasági mutatók is mély ponton vannak. A toryknak nem sikerült egy rakás múltbeli fogadalmukat teljesíteniük. Miért higgyék el az emberek, hogy a jövőre vonatkozó ígéreteiket teljesíteni fogják?”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után