Emberek millióit érintő fontos adócsökkentés jöhet Nagy-Britanniában - a pénzügyminiszter ma árulta el, mit fontolgat 1

A szerdai őszi költségvetésben egy eddig nem tervezett jövedelemadó-csökkentés lehetősége is felmerült a mai nap folyamán, miután Jeremy Hunt pénzügyminiszter nem zárta ki ennek lehetőségét, amikor rákérdeztek.

Emberek millióit érintő fontos adócsökkentés jöhet Nagy-Britanniában - a pénzügyminiszter ma árulta el, mit fontolgat 3

Hunt úr azt mondta, hogy „az adócsökkentések útjára” szeretné ráállítani az országot, de „csak felelősségteljesen” teheti ezt, miközben őszi költségvetési terveinek ismertetésére készül. Laura Kuennsberg, a BBC munkatársa rákérdezett, hogy szándékában áll-e csökkenteni a jövedelemadót, a pénzügyminiszter úr viszont erre nem kívánt reagálni és azt mondta, hogy „a növekedés a prioritásunk”.

Sokan úgy gondolták eddig, hogy Mr. Hunt az örökösödési illeték csökkentését és az iparűzési adó enyhítését javasolja majd. A jövedelemadó és a társadalombiztosítás váratlan csökkentésének lehetőségét azonban eddig nem említették, viszont most úgy hírlik Hunt úr és Rishi Sunak „gondolkodik a dolgon”. Állítólag az államkasszába váratlan események folytán némi plusz összeg halmozódott fel és ezért fontolgatják a lépést.

Ha hivatalosan is megerősítik, az jelentős változást jelentene a kormány stratégiájában. Sokan eddig úgy gondolták, hogy személyi jövedelemadó csökkentést a tavaszi költségvetésben terveztek volna csak, hogy szavazókat nyerjenek a jövőre esedékes általános választások előtt. Most azonban úgy tűnik, hogy mégis van rá esély.

Az jövedelemadó vagy a társadalombiztosítás csökkentésével milliók járnának jobban anyagilag a megélhetési költségek válsága közepette. Sokan úgy gondolják, hogy a kormány ezzel a húzással próbálja meg csökkenteni a Munkáspárt nagy előnyét a szavazók körében.

A jövedelemadó csökkentése azt is elősegítené, hogy Sunak megerősítse a támogatást a jobboldali tory képviselők irányából, akik ezt már régóta követelik, és rendkívüli mértékben feldühödtek Suella Braverman belügyminiszter nemrégiben történt kirúgása miatt. Az adócsökkentés azonban nem mentes a politikai veszedelemtől. Sok gazdasági szakértő azt mondta, hogy túl korai lenne még kockáztatni a nagy adócsökkentéseket.

Arról nem is beszélve, hogy amikor Sunak úr Liz Truss helyére lépett a miniszterelnöki poszton, megígérte, hogy nem fogja megismételni az ő meggondolatlan hozzáállását a pénzügyi helyzethez, amely pillanatok alatt súlyos gazdasági válságot okozott.

Hunt úr az eddigi legerősebb utalását tette arra, hogy készen áll az adócsökkentésre szerdán amikor a Sky Sunday Morning című műsorában azt mondta: „Meg kell mutatnunk, hogy van egy út az alacsonyabb adókból fenntartott gazdaság felé.”

A pénzügyminiszter nem tett egyértelmű kijelentést arról, hogy csökkenti-e és ha igen, akkor a jövedelemadót vagy a társadalombiztosítást, de azt mondta, hogy a műsorban, hogy szükség lehet az adócsökkentésre. „Ha csökkenteni akarjuk a személyi adókat, annak egyetlen módja, ami hosszabb távon is működőképes, az a közpénzek hatékony módon való elköltése.”

Hunt úr a támogatások csökkentése miatt is nyomás alatt áll, mivel az adócsökkentéseket finanszírozni kell valamiből. A miniszterek jellemzően a szeptemberi inflációs adatot használják a munkaképes korúak támogatásainak éves emelésekor, ami most 6,7 százalékos emelést jelentene.

De Hunt úr nem zárta ki, hogy az októberi jóval alacsonyabb, 4,6 százalékos adatot használja, ami körülbelül 3 milliárd fonttal csökkentené a kiadásokat. Az IFS szerint a módosítások nagyrészt a rokkantsági vagy rászorultsági ellátásban részesülő munkaképes korú háztartásokat érintenék. Az alacsonyabb mértékű emelés alkalmazása kilencmillió alacsony jövedelmű család bevételeit érintené a Resolution Foundation szerint. Az agytröszt új elemzése szerint egyes családok akár évi 500 fontot is veszítenének emiatt. Hogy végül a pénzügyminiszter hogy döntött, azt napokon belül nyilvánosságra fogják hozni az őszi költségvetés bejelentés során.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után