A Met Office közölte, mikor érkezik meg a hó idén Nagy-Britanniába 1

Az időjárás-előrejelzők szerint ezen a héten hideg sarkvidéki levegő söpör majd végig az Egyesült Királyságon, és ennek köszönhetően egyes területeken már havazás is előfordulhat.

A Met Office közölte, mikor érkezik meg a hó idén Nagy-Britanniába 3

A meteorológiai intézet adatai szerint a hőmérséklet csütörtökig várhatóan változatlan marad, bár a nagyobb szél hatására “érzésre hidegebb lesz, mint az elmúlt napokban”. „Egy meglehetősen erős jelzést” észleltek, ami okán péntektől a hőmérséklet tovább eshet, és Skóciában és Északkelet-Angliában újabb záporok várhatók, amelyek havas eső és havazás formájában is lehullhatnak a magasabban fekvő területeken.

„70 százalékos esély van arra, hogy a délebbi területeken, le egészen Dél-Angliáig, éjszakai fagyok és általános hőmérséklet-csökkenés lesz tapasztalható” – mondta Helen Caughey, a meteorológiai intézet egyik tapasztalt meteorológusa.

“A hóesés egyelőre valószínűleg Skócia északkeleti részére, valamint dombos és hegyes területekre korlátozódik.” A hideg beköszönte „nem mindenhol garantált, és az alacsonyabb hőmérsékletek nem jelentenek egyet a havazással” – tette hozzá Caughey, tehát országos méretű havazásra egyelőre ne számítsunk.

A hét közepén Angliában és Walesben tapasztalható 10°C-12°C-os hőmérsékletek után az előrejelzések szerint a hőmérséklet hirtelen csökkenni fog az országban. Péntek késő estére az Egyesült Királyság középső és keleti részein 3°C-ig zuhan majd le, Walesben és Délnyugat-Angliában pedig 7°C-ra esik majd vissza a hőmérséklet.

A hét végére West Midlandsben 1°C-os minimumok várhatók, míg Anglia északi és déli régióinak nagy részén 2°C és 3°C között alakul majd a hőmérséklet. A meteorológiai intézet szerint a hideg északi szél a jövő héten is folytatódik majd, de nem állandó jelleggel.

“A legerőteljesebb és leggyakrabban előforduló záporok az északi területeken várhatók, és helyenként téliessé válhat az idő, a magasabban fekvő területeken havazás is előfordulhat. Ahogy előretekintünk december első felére, az Egyesült Királyság déli részén egy ideig stabilabb időjárás alakulhat ki, és az évszakot figyelembe véve ez éjszakai fagyokat és ködöt is jelent majd sok helyen.” – tette hozzá a Met Office szóvivője.

Az előrejelzések szerint a téliesebb csapadékos idő (helyenként havas eső és akár hó) a jövő hét vége felé szélesebb körben is elterjedhet Észak-Angliában és Skóciában.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után