Félmillió gyermek lesz mélyszegénységben egy éven belül az Egyesült Királyságban 1

Az Egyesült Királyság szegénység-cunamiba fulladhat, mert a megugró infláció családok tömegét fogja nyomorba sodorni – mondta a Munkáspárt egyik szóvivője.

Félmillió gyermek lesz mélyszegénységben egy éven belül az Egyesült Királyságban 3

Jonathan Ashworth, a munkáért és nyugdíjakért felelős árnyékminiszter azt állította, hogy 500 000 gyerek „kerül majd mélyszegénységbe a következő évben”. A BBC Radio 4 Today című műsorában hétfőn a következőket mondta: „Olyan helyzettel állunk szemben, amikor 250 000 háztartás – sok család és sok nyugdíjas – nélkülözésben fog élni. Ahelyett, hogy  az embereket és a családokat próbálnák védeni a megélhetési-válság idején, a miniszterek egyenesen egy katasztrófába sétálnak.”

Majd hozzátette: a Munkáspárt javaslatot tett a gáz- és olajtársaságokra kivetett rendkívüli adóra, amely a párt állítása szerint egy olyan támogatási csomagot finanszírozhatna, amely egy átlagos háztartás energiaszámláját mintegy harmadával, majdnem évi 600 fonttal csökkentené.

A kormány ellenzi a tervet, mondván, hogy az ellehetetlenítené az infrastruktúrába és a megújuló energiaforrásokba irányuló beruházásokat, de kizárni nem akart egy hasonló lépést a jövőben. A minisztereket azonban még saját pártjukon belül is felszólítják a segélynyújtás más formáira, a veterán tory képviselő, Michael Fabricant hétfőn sürgette Rishi Sunakot, hogy az árakkal összhangban emelje a támogatásokat.

Az ONS keddi adatai szerint a reálbérek 1,9%-kal csökkentek az egy évvel korábbi számokhoz képest, ami 2019 óta a legnagyobb visszaesés. A teljes reálbér növekedése továbbra is pozitív maradt az emelkedő bónuszoknak köszönhetően, de a helyzet tovább fog romlani, mivel az infláció az év végére eléri a 10%-ot. Az infláció jelenleg 9%-os , ami nagyrészt az energiaár áprilisi 54%-os emelésének következménye. Ezután az előrejelzések szerint valószínűleg visszaesik 7 vagy 8%-ra, mielőtt ismét emelkedne.

A Bank of England vezetője, Andrew Bailey nemrég figyelmeztette a Parlamentet a háztartásokat érő „nagy sokkra”, amelyet a globális élelmiszerárak „apokaliptikus” emelkedése okoz. Kijelentette azt is, hogy a politikai döntéshozók nagyrészt „tehetetlenek” a gazdaságot érő külső megrázkódtatások, például az ukrajnai háború következményeivel szemben.

Putyin inváziója óta mintegy 90%-kal esett vissza Ukrajnából az árubehozatal mértéke, pedig a világ legnagyobb napraforgóolaj-exportőre és gabonabeszállítója.

Bailey szerint, az idén tavasszal elültetett növényeknek „nem lesz módja” kijutni az országból, és hozzátette: „Ez nem csak ennek az országnak, hanem a fejlődő világnak is komoly ok az aggodalma.” Az import árát és költségeit emelik még a Dél-Kínában elrendelt hatalmas lezárások, valamint az EU azon törekvése, hogy függetlenné váljon az orosz energiahordozóktól.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után