Országos méretű élelmiszer akciót indít az Iceland Nagy-Britanniában és vele együtt több másik szupermarketlánc is 1

Az Iceland áruházlánc támogatást nyújt egy új akció keretein belül az idősebb korosztálynak a megélhetési válság kezelésére. A szupermarket különleges kedvezmény programot indít, hogy segítse az idősebbeket a megélhetési válságban.

Országos méretű élelmiszer akciót indít az Iceland Nagy-Britanniában és vele együtt több másik szupermarketlánc is 3

A 60 év fölötti korosztályba tartozók május 24-től minden kedden 10% kedvezményt kapnak majd az üzleteikben országszerte. A vásárlóknak be kell mutatniuk egy életkorukat igazoló okmányt, például jogosítványt vagy nyugdíjas busz- vagy vasúti bérletet. A kedvezmény minden termékre kiterjed, minimális költés megkötés nélkül. A program most kezdődik, amikor a szupermarketek és a vásárlók egyaránt nehéz helyzetbe kerültek: az élelmiszerárak az elmúlt 40 év leggyorsabb ütemében emelkednek.

Az Iceland úgy döntött, hogy a 60 év felettieket célozza meg, miután az Age UK felfedte, hogy az Egyesült Királyságban élő idősek háromnegyede (9,4 millió fő) lehetetlen helyzetbe került a megélhetési költségek emelkedése miatt.

A közlemény szerint ez az első olyan szupermarket az Egyesült Királyságban, amely ilyen ajánlatot vezet be. Tavaly karácsonykor az Icelandben egy szezonális kísérletet is lefolytattak, amelyben 30 font értékű utalványt ajánlottak fel az állami nyugdíjban részesülőknek, és a cég azt mondta, hogy az idén nyáron is kész újra támogatni vásárlóit.

Richard Walker, az Iceland ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a lánc „hosszú múltra tekint vissza” az idősebb vásárlók támogatásában, ideértve az idősek és a kiszolgáltatott helyzetű emberek számára a járvány idején ajánlott kedvezményes vásárlási órákat.

„A megélhetési válság miatt ezeknek az ügyfeleknek a támogatása még fontosabbá vált, ezért vagyok büszke arra, hogy újabb és újabb módokat találunk erre, beleértve ennek a kedvezménynek bevezetését is.

 „Reméljük, hogy ez segíteni fog az ebbe a korosztályba tartozóknak abban, hogy ahol csak lehet, csökkentsék kiadásaikat” – mondta.

Az ajánlat azután született, hogy Martin Lewis pénzügyi szakértő figyelmeztetett, hogy forrongások alakulhatnak ki az élelmiszerárak emelkedése miatt, ha nem tesznek többet a dühös és kétségbeesett emberek megsegítésére. Az infláció – az árak emelkedésének üteme – eközben 9%-ra ugrott, ami 1982 óta a legmagasabb.

A válságot a magasabb villany- és gázszámlák okozták, miután a múlt hónapban több millió embert sújtott a példa nélküli, évi 700 Fontos energiaköltség-növekedés. Ezt tetézi az üzemanyag- és élelmiszerárak emelkedése, az átlagos vásárlási számla várhatóan 271 fonttal emelkedik idén. Az ellátási sokkok sorozata, a Brexittől és az energiaválságtól az ukrajnai háborúig, mind hozzájárult a költségek növekedéséhez.

Sok szupermarket csökkentette árait, hogy versenyben maradhasson: az Asda például ebben a hónapban bemutatja a „Just Essentials” elnevezésű termék kategóriát. Eközben a múlt hónapban a Morrisons azt mondta, hogy átlagosan 13%-os árcsökkentést kínált több mint 500 termékre, a Sainsbury pedig 150 legnépszerűbb terméke árát csökkentette, annak ellenére, hogy magasabb bekerülési költségekkel kell számolnia.

A Bank of England vezetője, Andrew Bailey azonban a héten azt mondta, hogy „nem sokat tehetünk” a megélhetési költségek válságával kapcsolatban, és az elkövetkező hónapokban „apokaliptikus” élelmiszerárakra készítette fel az embereket.

Rishi Sunak pénzügyminiszter ma is elismerte, hogy a következő néhány hónap „kemény lesz”. A kormányt kritika érte, mert nem segíti a nehéz helyzetben lévő családokat, miután a héten leszavazták a rendkívüli adót és a rendkívüli költségvetést. Sunak azt mondta a Brit Iparszövetségnek, hogy készen áll arra, hogy többet tegyen a háztartások megsegítéséért, de szavaival ellentétben nem tett semmilyen új intézkedést.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után