covid oltás fiatal gyerekek

A tizenéveseket már a jövő héttől elkezdhetik beoltani, annak ellenére, hogy a tudományos tanácsadók nem javasolják.

covid oltás fiatal gyerekek

A brit Védőoltási Bizottság (JCVI) a napokban úgy döntött, hogy nem támogatja a 12-15 éves gyermekek tömeges beoltását, mondván, hogy az egészségükre gyakorolt ​​előny nem haladja meg a kockázatokat. A JCVI szerint azonban a döntést végső soron a négy nemzet tisztifőorvosának kell majd meghoznia.

Most arra kérték őket, hogy vizsgálják meg a szélesebb körű, nem egészségügyi előnyöket, például azt, hogy a tizenévesek beoltása csökkenti-e a járvány által az oktatásban okozott zavart. Chris Whitty angliai tisztifőorvos állítólag támogatja az oltást, és arra kérte fel a vezető orvosokat, hogy nyújtsanak be neki bizonyítékokat a koronavírus által a gyermekek iskolába járására és mentális egészségére gyakorolt ​​negatív hatásairól, ami segíthet az oltás indokolttá tételében. A jelentések és elemzések elvileg a következő hétre várhatóak.

A hírek szerint a terv az, hogy zöld ütat adnak a 12-15 éves korosztály beoltásának. Ugyanerről számolt be a Mail-nek egy kormánypárti hírforrás is a tegnapi nap folyamán. Más források a The Times -nak azt is elmondták, hogy a miniszterek körében „optimizmus érződik”, miszerint a Covid oltások beadása rövidesen megkezdődhet, az NHS pedig az orvosok által benyújtott „bizonyítékok” beérkezése után azonnal készen kell álljon a program megkezdésére.

Az egyik miniszter állítólag nyíltan el is mondta a The Times -nak, hogy szerinte a bejelentés csak formalitás lesz, és akár már napokon belül megkezdődhet a fiatalok beoltása. A JCVI tegnap kijelentette, hogy csak a valamilyen krónikus betegségtől szenvedő gyermekeknek ajánlaná a Covid oltást, az egészségeseknek nem. Elmondásuk szerint a Covid a fiatalok túlnyomó többsége számára csak enyhe betegség, az oltás előnye csak „csekély mértékben” haladja meg a mellékhatások kockázatát. A szakértők közül többen aggódtak amiatt, hogy az oltás néha szívgyulladáshoz vezethet, ami ismeretlen hosszú távú következményekkel járhat.

A JCVI egyik szakértője azt is elmondta, hogy egymillió tinédzser beoltása mindössze durván két fiatal kórházba jutását előzné meg (statisztikailag), amely „túl kevés ahhoz, hogy emiatt támogassák az egyébként egészséges 12–15 éves gyermekek oltási programját”.

A JCVI azonban csak a gyermekekre gyakorolt közvetlen egészségügyi előnyöket vette figyelembe, és elismerte, hogy a miniszterek esetleg figyelembe kívánják venni a „szélesebb társadalmi és oktatási hatásokat” is.

Hamarosan mintegy 200 000 további gyermeknek ajánlják fel a Covid oltást, akik szélesebb körű egészségügyi problémákkal rendelkeznek, beleértve a súlyos asztmát, valamint a szív-, tüdő- és egyéb szervi betegségeket. A Pfizer és a Moderna oltásokat a gyógyszerszabályozó engedélyezte 12 év felettiek számára.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után