A brit miniszterelnök nyilvánosságra hozta véleményét a Boris Johnson körüli botránnyal kapcsolatban 1

Rishi Sunak végre nyíltan kimondta véleményét Boris Johnsonnak a Partygate botrány körüli hazugságairól, és úgy nyilatkozott helyesen tették, hogy felelősségre vonták a kegyvesztett volt miniszterelnököt.

A brit miniszterelnök nyilvánosságra hozta véleményét a Boris Johnson körüli botránnyal kapcsolatban 3

A hétfői utolsó megaláztatása során a parlamenti képviselők jelentős többséggel támogatták azt az elmarasztaló jelentést, amely szerint Mr. Johnson újra és újra hazudott a brit parlamentnek és amely végül politikai karrierjének a csúfos lezárásához vezetett. De Mr. Sunak, a jelenlegi miniszterelnök egyéb kötelezettségeire hivatkozva távol maradt a szavazásról.

Ennek következtében olyan vádak is érték, hogy „túl gyenge” ahhoz, hogy szembeszálljon elődjével és erőt mutasson ezen a jelenleg meglehetősen szétzilált kormánypárton belül. Azóta a Downing Street 10. nem hajlandó nyilatkozni, hogy mi a miniszterelnök személyes álláspontja részletekbe menően, sem arról, hogy hogy szavazott volna.

Miután Johnson úrról kérdezték a PMQs-ban, a miniszterelnök sajtótitkára ezt közölte a miniszterelnök álláspontját továbbítva: “Tiszteletben tartja a Ház hétfőn kialakított véleményét, és helyesnek tartja, hogy a parlamenti képviselőket, bárkik is legyenek, és bármilyen pozíciót is töltenek be, felelősségre vonják tetteikért.”

Azt azonban nem fejtette ki, hogy a miniszterelnök úr egyetért-e a bizottság jelentésével vagy sem, csak annyit mondott, hogy “tiszteletben tartja” a Ház véleményét. Boris Johnson elkerülte a felfüggesztésével járó kínos eseménysort azzal, hogy önként mondott le parlamenti képviselői posztjáról. Végül 354 képviselő támogatta a Partygate-botrányról íródott legfrissebb jelentést, míg csak heten szavaztak ellene.

Mr. Sunakot azzal vádolták, hogy “berezelt” és nem mert személyesen jelen lenni a parlamentben a Johnson elleni „leszámolásnál”, mindeközben a Downing Street pedig azt állította, hogy a miniszterelnök úr túlságosan el volt foglalva a svéd miniszterelnök fogadásával.

A miniszterelnök a hétvégén kijelentette, hogy nem akar “senkit sem befolyásolni” azzal, hogy elmondja, ő személy szerint miként szavazna arról a jelentésről, amely szerint Johnson hazudott a parlamentnek, és személyes támadásokkal aláásta a bizottság munkáját.

Az egyik volt miniszterelnök, Theresa May azonban megjelent, hogy elítélje Johnsont – azzal érvelve, hogy utódja „alkalmatlan volt”, és minden tory képviselőt sürgetett, hogy támogassák a jelentést, hogy segítsenek „visszaállítani a parlamentáris demokráciába vetett hitet” az országban.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után