A brit miniszterelnök kitálalt: „Boris Johnson olyan dologra akart rávenni, amire nem voltam felkészülve” 1

Rishi Sunak azzal vádolta meg a volt miniszterelnök Boris Johnsont, hogy „olyasmit kért tőle, amire nem volt felkészülve”. Rishi Sunak azzal vádolta Boris Johnsont, hogy azt kérte tőle, hogy “bírálja felül” azt a testületet, amelynek feladata a Lordok Házába való kinevezések átvilágítása volt.

A brit miniszterelnök kitálalt: „Boris Johnson olyan dologra akart rávenni, amire nem voltam felkészülve” 3

A Lordok Háza Kinevezési Bizottsága (HOLAC) megerősítette, hogy a volt miniszterelnök nyolc jelölését elutasította. Sunak azt mondta, hogy Johnson arra kérte, hogy bírálja felül ezeket, vagy „tegyen ígéreteket az embereknek”. De azt mondta, hogy ő visszautasította, hozzátéve, hogy ez “olyasmi, amire nem voltam felkészülve”.

A London Tech Week konferencián az első nyilvános felszólalása során, mióta Boris lemondott a képviselői tisztségéről, Sunak úr azt mondta: „Boris Johnson megkért, hogy tegyek meg valamit, amire nem voltam felkészülve, méghozzá azért nem, mert nem tartottam helyesnek.”

„Ez pedig vagy a Holac (a Lordok Háza Kinevezési Bizottsága) felülbírálása volt, vagy bizonyos embereknek tett ígéretek. Én nem voltam erre felkészülve. Nem tartottam helyesnek, és ha ez nem tetszik az embereknek, akkor ez van. Amikor megkaptam ezt a munkát, azt mondtam, hogy másképp fogok csinálni dolgokat, mert változtatni akarok a politikán, és ezt is teszem.”

„És azt is szeretném elérni, hogy megváltoztassuk országunk működését, és erről is beszélek ma: arról, hogy növekedni tudjon gazdaságunk, hogy megőrizzük vezető szerepünket a jövő innovatív iparágaiban.”

A hírek szerint Johnson úr, Nadine Dorries volt kulturális államtitkár, Nigel Adams exminiszter és a Cop26 elnök, Sir Alok Sharmat kinevezését javasolta. Dorries és Adams lemondott képviselői posztjáról, így Sunak úrnak három különálló időközi választás okoz most némi extra fejfájást, mivel Johnson is lemondott a partygate botrány körüli újabb fejlemények következtében. A kormány vezető politikusai ragaszkodtak ahhoz, hogy sem Sunak, sem a Downing Street nem távolított el neveket Johnson kinevezési listájából, Michael Gove pedig hétfőn kihangsúlyozta, hogy a „megfelelő eljárást” és a helyes „precedenst” követték.

Mindeközben tovább folytatják a nyomozási folyamatot Johnson Partygate botránya körül a parlamentből való kilépése ellenére. A felelős testület hétfőn ül össze Westminsterben, hogy eldöntse, mikor publikálja róla a jelentését. Ez akár már néhány napon belül megtörténhet.

Noha a tory párt egykori vezetőjét már nem érinti a felfüggesztéséről szóló döntés, tekintettel arra, hogy önként lemondott a képviselői posztjáról, a bizottság ettől még dönthet más szankciók alkalmazása mellett.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után