A brit miniszterelnök legújabb bejelentése sok kilépés pártit felháborít 1

Theresa May bejelentette, hogy az ország még a tervezett 2019-es kiválás után sem szakadna el teljesen az EU-tól. A miniszterelnök jelezte, hogy a hivatalnokok azon dolgoznak, hogy rájöjjenek, hogyan lehetne egy „átmeneti megállapodást” kötni, amelynek köszönhetően, az Egyesült Királyság megtarthatná bizonyos részét az EU-val való jelenlegi kapcsolatának a Brexit után is, mialatt kidolgoznak egy új kereskedelmi megállapodást.

aaeaaqaaaaaaaak8aaaajdc3nge5ntrhlwixnmytngrkny05mza4lty1nddinwfjn2e2ma

May először azután célzott az átmeneti megállapodásra, amikor tegnap azokhoz az üzleti csoportokhoz szólt, akik aggodalmukat fejezték ki a bizonytalanság miatt, amelyet az Egyesült Királyság Európával való kapcsolatának hirtelen történő megváltozása okozna.

A miniszterelnök a következőket mondta a közönségnek a Brit Iparszövetségen (Confederation of British Industry – CBI): „Az emberek nem akarják a szakadék szélét.” Megkérdezve, hogy May ezzel egy „átmeneti megállapodásra” gondolt-e, a Downing Street szóvivője a következőket mondta: „Számos kérdés van, amin dolgozunk, mialatt a tárgyalásokra készülünk, amelyek során arra összpontosítunk, hogy hogyan szerezhetnénk meg a legjobb egyezséget az Egyesült Királyság számára.”

Egy Brexit utáni átmeneti megállapodás, amelynek köszönhetően az ország hozzáférne valamelyest az egységes piachoz, mialatt folytatódnak a kereskedelmi megbeszélések, feldühítené a konzervatív euroszkeptikusokat, akik azért kardoskodnak, hogy a lehető legtisztább formában történjen meg az elszakadás az EU-tól 2019-ben. Richard Tice, a Brexit párti Leave Means Leave lobby csoport társelnöke azt mondta, hogy „egy átmeneti megállapodás több bizonytalanságot fog okozni, és a kiválás a pokol tornácán fogja hagyni Britanniát”.

„A brit szavazók világossá tették, hogy ki akarnak válni az EU-ból és a kormánynak ezt teljes egészében és a legkorábbi alkalommal végre kell hajtania — két évvel azután, hogy elindították az 50. cikkelyt, vagy hamarabb, ha az EU nem hajlandó megállapodni.”

Ezzel szemben, az Open Britain (Nyitott Britannia) kampányt támogató Pat McFadden parlamenti képviselő köszöntötte az átmeneti megállapodásról való beszélgetést. A képviselő azt mondta, hogy „jó, hogy a miniszterelnök felfogja, milyen veszélyeket jelent a szakadék széle a gazdaságnak a Brexit tárgyalások alatt”.

„Úgy tűnik, hogy néhányan a pártjában a kemény Brexitet szorgalmazzák, függetlenül a gazdasági következményektől. Bár egy átmeneti egyezmény nélkül, az a veszély áll fenn, hogy az Egyesült Királyság kiesik az egységes piac- és vámunióból, ezzel azt okozva, hogy vámot vetnek ki a feldolgozó iparunkra, elveszítjük a pénzügyi szolgáltatásokra vonatkozó engedélyezési jogunkat, és fenyegetésnek tesszük ki a mezőgazdaságunkat. Egyik sem tesz jót munkahelyeknek és az életszínvonalnak.”

A kilépés megkezdése egyre inkább olyan, mintha Nagy-Britannia „fogát húznák”. A kormány bizonytalan, határozatlan, félmegoldásokkal próbál operálni. Mindeközben a font árfolyama továbbra is alacsony. Nemrég kiszivárgott egy dokumentum, amiből kiderült, hogy a konzervatív pártnak még mindig halvány fogalma sincs, hogy miként viszik végbe a brexitet. Ennek ellenére azt nagyon tudják mondogatni, hogy „a Brexit az Brexit”. Mindemellett ráadásul egyre inkább úgy tűnik, hogy a népszavazás eredménye önmagában nem elég a kilépéshez, a parlamentnek is szavaznia kell, de erről végleges döntés még nem született. Ki tudja, mi jön még… Mi meg csak pislogunk, mint hal a szatyorban.  Forrás: Independent  Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után