Az angol királynő új kertészt keres a Buckingham Palotába, és kiakadsz, ha meglátod mennyiért 1

Az angol királyi család talán leghíresebb épülete, a Buckingham Palota új álláshirdetést tett közzé, ugyanis egy új kertészre van szükségük. Az összeg, amit a munkáért kínálnak azonban elég sokaknál kiverte a biztosítékot, és most a hír futótűzként terjed a neten.

buckinghampalaceariel

Az álláshirdetést a Royal Household weboldalára tették ki, amelyben az áll, hogy egy bentlakásos kertész kerestetik. Az összeg amit a szerencsés nyertes keresni fog, nem kevesebb, (vagy inkább nem több) mint £17,000 évente. Ez az összeg, havi nettó 1227 fontnak felel meg, de azt is mondhatnánk, hogy az illető órabére nettó £7.08 lesz (bruttó £8.17). Mindez heti 5 nap munkával és napi 8 óra melóval számolva. A királynő kertjében…

Ez az összeg, még a Londonban aktuális nemzeti létminimum összegét sem éri el, ami jelenleg a brit fővárosban £9.75, és a munkáltatók önként választhatják, hogy az alkalmazottaikat nem dolgoztatják ilyen összeg alatt. Már több ezer cég tagja ennek a londoni mozgalomnak, és elég vicces, hogy pont a Buckingham Palace nem adja meg.

queen-victoria-memorial-gardens-and-buckingham-palace-london

Persze a pohár, ha úgy vesszük félig tele van, mert a hivatalosan meghatározott minimálbér £7.20, és annál majd 1 fonttal többet kap az illető óránként. (De hát azért na!)

Ráadásul, mivel a bentlakás ugye nem ingyen történik a Palotában, vagy ott, ahol az illetőt elszállásolják, valamekkora összeg még lejön majd az óránkénti 7 font nettóból. A Buckingham Palace szóvivője azonban nem nyilatkozott azt illetően, hogy a fizetést mekkora összeggel karcsúsítja meg a lakbér.

article-2216126-007f247d00000258-912_634x425

Rövid időn belül a második dolog, amin az emberek kiakadtak, ugyanis nemrég derült ki az is, hogy a Palotát 369 millió fontból újítják fel…. Méghozzá az adófizetők pénzén.

Az állásra egyébként itt tudtok jelentkezni, ha érdekel benneteket, elvégre a fizetés annyira nem rossz… Bár minden csak viszonyítás kérdése. Meg azért arra kíváncsiak lennénk, hogy mit várnak el ezért a nagyszerű fizetésért pontosan, nap mint nap.

Ha munkát kerestek, de nem kertészkednétek, a Hunglia weboldán az álláskeresőben találtok szép számmal kínálkozó lehetőségeket.   Forrás: Standard    Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után