A brit kormánynak fogalma sincs, hogy lesz a kilépés: kiszivárgott egy jelentés 1

Ismét nyilvánosság elé került egy újabb morzsa, a színfalak mögött zajló káoszról, amiből kiderül, hogy a brit kormány még mindig nem rendelkezik egy értelmes, összeszedett tervvel, hogy az EU-ból való kilépést miként fogja kivitelezni. Ráadásul állítólag 30 ezer ember folyamatos munkájára lenne szükség, hogy a tervek időre meglegyenek.

theresa-may-smile

Theresa May miniszterelnök kormányának, a kiszivárgott jelentés szerint „nincs összefüggő terve” arra vonatkozólag, hogy miként fognak kiszakadni az Európai Unióból. Ami még kellemetlenebb, hogy elegendő ember sem áll rendelkezésre, ugyanis kormány  számításai szerint 30,000 köztisztviselőt kellene felvenni egyszerre a Brexit tervének kidolgozásához, amit ezek szerint még mindig nem tettek meg. Ennek ellenére a miniszterelnök korábban már kijelentette, hogy márciusig a szigetország megkezdi a kilépést.

A nyilvánosság elé tárt dokumentum a „Brexit Update” címet viseli, és a The Times kaparintotta meg. Többek közt az áll benne, hogy a Brexit kidolgozásához szükséges munkaerő felvétele késleltetve, akadályozva van, mivel az államkincstár és a kormányhivatal is jelezte, hogy ennyi ember felvételéhez, a költségvetés más részeit kell megnyirbálni, hogy a kiadásokat fedezni tudják.

„A miniszterek közt lezajló hosszas viták ellenére sem sikerült semmiféle egységes stratégiával előállni.” – írja a jelentés. Ezen felül több, mint 500, a kilépéssel kapcsolatos projekt „meghaladja a kormány kapacitását és képességeit”.

„Minden minisztérium előállt egy tervvel, hogy a Brexit milyen hatással lesz rá, és hogyan tudnának megbirkózni az előforduló legrosszabb eshetőséggel. Habár nagyon fontos lenne, úgy tűnik a kormánynak nincs átfogó terve készen, ugyanis sem fontossági sorrend nincs felállítva, sem pedig egy általános tárgyalási stratégia a kilépést illetően.”

A jelentés pár napja, november 7-én készült a kormányhivatal számára. Még a miniszterelnököt is kritizálja, amiért maga akarja dűlőre vinni a dolgot. A kabinet ráadásul kétfelé szakadni látszik és az egyik oldalt Boris Johnson, a Brexit miniszter David Davis és Liam Fox képviselik, míg a másikat Philip Hammond pénzügyminiszter, és Greg Clark.

A jelentés szerint a nagyvállalatok „pisztolyt fognak tartani a kormány fejéhez” miután pl. a Nissannak megígérték, hogy a kilépést követen is változatlanul tudnak majd a szigetországba szállítani.

A kormány szóvivője mindent tagadott, és azt mondta, ez nem egy a kormány számára készült jelentés és a benne foglalt kijelentések nem tőlük származnak. „Mi arra koncentrálunk, hogy elvégezzük a feladatunkat, és sikeresen megvalósítsuk a kilépést” – nyilatkozta.

May azt ígérte, hogy március végéig hivatalosan is megkezdi a kilépés folyamatát, de ebbe még a parlamentnek is lehet beleszólása, ugyanis úgy tűnik, hogy parlamenti szavazás nélkül mit sem ért a népszavazás. Ha szeretnél még olvasni a brexittel kapcsolatos híreket, itt találod a többit, vagy csak simán írd be a megfelelő kulcsszót a hunglia keresőjébe.   Forrás: independent Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után