A brit miniszterelnök hivatalos bejelentése a korlátozások enyhülését illetően 1

Az ölelkezés (ha véletlenül eddig valaki is kerülte volna), a külföldi utazások és a mozizás is egyaránt újra engedélyezetté válik hivatalosan is a következő hét elejétől Angliában, erősítette meg hétfőn Boris Johnson, brit miniszterelnök.

A brit miniszterelnök hivatalos bejelentése a korlátozások enyhülését illetően 3

Durván egy év után válik hivatalosan is engedélyezetté az ölelkezés, és ezzel párhuzamosan a kormány május 17-től már ránk bízza, hogya közeli hozzátartozóinkkal be akarjuk-e tartani a távolságtartásra vonatkozó útmutatást, vagy sem.

A kocsmázni és étterembe vágyóknak hétfőtől már nem csak kint a szabadban hanem bent is lesz lehetőségük. leülni. Emellett a középiskolásoknak és az egyetemistáknak nem kell többé maszkot viselniük. Az adatok azt mutatják, hogy a diákok és a tanárok körében a fertőzési arány szintén folyamatosan csökken, viszont ennek ellenére az otthon elvégzendő heti két teszt továbbra is kötelező lesz.

A külföldi utazásokra vonatkozó korlátozások feloldásával az emberek végre megindulhatnak nyaralni, illetve haza, rokonokat látogatni. A legkönnyebben, karantén nélkül még csak néhány, a zöld listán szereplő országba lehet majd eljutni.

A miniszterelnök a változtatásokat jelentős lépésnek nevezte „a normalitás felé vezető úton”, a Downing Street-en tartott sajtótájékoztatója során. Mindeközben a kormány azt is bejelentette, hogy 4-esről, 3-asra csökken a Covid készültségi szint az országban.

Május 17-től tehát a hivatalos bejelentés szerint újra szabad lesz:
 • Max 30 fős csoportoknak találkozni kint a szabadban
 • Beltérben találkozni max hatan vagy 2 háztartásból akárhányan
 • Újranyitnak a vendéglátóhelyek beltéri egységei
 • Újranyitnak a mozik, múzeumok és játszóterek
 • Színházak, koncerttermek, konferencia központok és sportstadionok újra megnyílhatnak. A nagy rendezvények korlátozott kapacitással folytathatók
 • A szaunák és a gőzfürdők újra megnyithatnak
 • Újranyitnak a hotelek is
 • Az esküvőkön már max 30 fő vehet részt, a temetéseken pedig nincs korlát, hogy mennyien
 • A gondozó otthonok lakói már 5 különböző látogatót is fogadhatnak rendszeresen
 • A tantermekben már nem lesz kötelező a maszk viselése
 • A nemzetközi utazások folytatódhatnak

További nagyszerű hír, hogy az elmúlt 24 órában Angliában, Skóciában és Észak-Írországban sem regisztráltak új koronavírussal kapcsolatos halálesetet. Olyan, hogy egyik országban sem regisztráltak halálesetet utoljára 2020. július 30-án volt.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után