Újabb jó hír: Mától 3-asra csökkentették a Covid készültségi szintet Nagy-Britanniában 1

Az egészségügyi vezetők megállapodtak abban, hogy csökkentik az Egyesült Királyságban a Covid készültségi szintet, mivel az oltási program és a korlátozások sikeresen enyhítették az NHS-re nehezedő nyomást.

Újabb jó hír: Mától 3-asra csökkentették a Covid készültségi szintet Nagy-Britanniában 3

A készültségi szint 4-esről 3-asra csökken, vagyis a vírus terjedési sebessége már nem magas vagy exponenciálisan emelkedő. Az Egyesült Királyság orvosi vezetői Stephen Powis professzorral, az NHS England nemzeti orvosigazgatójával együtt hozták meg a döntést, a legújabb adatok fényében, amelyek azt mutatják, hogy a fertőzések száma folyamatosan csökken.

Az ötszintes rendszer harmadik szintje ugyanakkor még azt jelenti, hogy a vírus továbbra is jelen van a lakosság tagjainak körében. A készültségi szint csökkentésének kritériumai voltak többek közt, hogy naponta kevesebb, mint 10 ezer új fertőzött legyen, illetve, hogy az új esetek aránya heti szinten ne haladja meg a 25 / 100 000-et.

Ezzel párhuzamosan az R számnak, vagyis a reprodukciós rátának is legalább négy hétig stabilan 1 alatt kell maradnia, mielőtt a készültségi szintet hármasra csökkenthetik az országban. A becslések legtöbbje szerint az ország túlnyomó részén ez így is van.

„Az Egyesült Királyságban a távolságtartásra vonatkozó szabályok kapcsán tett erőfeszítések és az oltási program nagyszerű alakulásának köszönhetően a megbetegedések, és a halálesetek száma illetve a Covid miatti nyomás a kórházakon egyaránt fokozatosan csökken. Ugyanakkor a járvány továbbra is jelen van köztünk, és még mindig sokan kapják el nap mint nap, így továbbra is ébernek kell maradnunk. Nagyon fontos, hogy mindannyian továbbra is szorosan kövessük a járvánnyal kapcsolatos útmutatást, és mindenki megkapja a vakcina mindkét adagját.” – olvasható a közzétett hivatalos nyilatkozatban.

A februári adatokhoz képest az új koronavírusos megbetegedések száma közel ötödére csökkent. Emellett az oltási programnak köszönhetően a Covid miatti kórházi betegfelvételek száma is körülbelül napi 100ra esett vissza, ami február környékén még szintén jóval magasabb, napi 1000 körüli értéken mozgott.         Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után