Hivatalosan is bejelentették, mely országok kerülnek a „zöld listára” Nagy-Britanniában május 17-től 1

A brit kormány végre bejelentette, hogy a nemzetközi utazások újraindulásával, mely országok lesznek azok, amelyekből visszatérve nem kell majd karanténba vonulnunk.

Hivatalosan is bejelentették, mely országok kerülnek a „zöld listára” Nagy-Britanniában május 17-től 3

A kormány új utazási szabályai az ún. „jelzőlámparendszeren” fognak alapulni, vagyis az úti célokat zöld, borostyán vagy vörös kategóriákba fogják besorolni számos tényező alapján, például hogy egy adott országban a lakosságának mekkora része van már beoltva, milyen a fertőzöttség mértéke, illetve az új vírus variánsok mennyire vannak elterjedve.

A zöld kategóriába eső országokból érkező embereknek nem kell karanténba vonulniuk a visszatéréskor, és csak egy érkezés utáni Covid tesztet kell csinálniuk, míg a borostyán színű listán szereplő országokból visszatérőknek legalább öt napra karanténba kell vonulniuk, és két tesztet kell csinálniuk.

A vörös listán szereplő országokból visszatérőkre még szigorúbb szabályok vonatkoznak, nekik 11 napig kell egy hotelben karanténba vonulniuk, ami 1750 fontba fog kerülni (csak a szállás) egy egyedül utazó személy esetében.

A legfrissebb bejelentés szerint a „zöld listán” lévő helyek tehát:

Gibraltár, Portugália, Izrael, Szingapúr, a Falkland-szigetek, St Helena, Tristan da Cunha, a Feröer-szigetek, Izland és Brunei. Új-Zéland és Ausztrália is szerepel a listán – de saját belépési követelményeik vannak, és valószínűleg nem engedik be a turistákat jelenleg.

Ezzel szemben pl. Törökország, a Maldív-szigetek és Nepál felkerült a vörös listára.

Azok az országok, így Magyarország is, amelyek nem szerepelnek sem a zöld sem a vörös listán, mind a középső, borostyán színű listán vannak.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után