A brit kormány „teljesen elvesztette a fonalat”: már olyan tervek vannak, hogy a háziorvosok döntenének és írnának fel „receptre” kiváltható támogatásokat a számlákra 1

A Munkáspárt azzal vádolta meg a brit kormányt, hogy „teljesen elveszítette a fonalat” miután kiderült, hogy olyan terveik vannak, hogy a háziorvosok hoznának döntést, hogy ki kapjon és írnának fel „pénzbeli támogatást receptre” az energia- és fűtésszámlák kifizetésére.

A brit kormány „teljesen elvesztette a fonalat”: már olyan tervek vannak, hogy a háziorvosok döntenének és írnának fel „receptre” kiváltható támogatásokat a számlákra 3

A Pénzügyminisztérium tisztviselői állítólag azt szeretnék elérni, hogy a háziorvosok felmérjék, hogy a betegeknek vagy az idős embereknek szüksége van-e kedvezményre az otthonuk fűtéséhez. A Sun on Sunday újságban közölt ötlet állítólag egyike azoknak, amelyekről a kormány épp próbálja eldönteni, hogy segítheti-e a megélhetési költségek csökkentését.

Wes Streeting árnyék-egészségügyi miniszter azonban arra figyelmeztetett, hogy a terv egyszerűen csak még nagyobb nyomást fog gyakorolni az NHS-re a tél folyamán.

“A konzervatívok teljesen elvesztették a fonalat a megélhetési költségek válságával kapcsolatosan, és fogalmuk sincs az NHS-re nehezedő nyomás mértékéről.” – mondta.

Mr. Streeting azt mondta, a Munkáspártnak “már megvan a megfelelő receptje a növekvő energiaszámlák kezelésére”. Az ellenzék azt mondja fizetnének az energiacégeknek, és befagyasztanák az energiaár-plafont egy alacsonyabb értéken. Ez a télen várhatóan nem engedné 3000 GBP fölé emelkedni az árplafon értékét.

A Liberális Demokraták hasonló javaslattal álltak elő, míg a Zöld Párt szerint az árak már most túl magasak, és a tavalyi szintre kellene őket csökkenteni. A pénzügyminisztériumi tisztviselők nyilvánvalóan úgy vélik, hogy a háziorvosok megcélzása az energiaszámla-kedvezmények kiosztását illetően pénzt takaríthat meg, mert segít abban, hogy pontosan azok kapjanak támogatást, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

A kormány tavasz óta kevés konkrét javaslattal állt elő a megélhetési költségekkel kapcsolatban, a konzervatívok mostanában ugyanis a pártvezetői posztért folytatott versenyre helyezték a hangsúlyt. Új javaslatok majd attól várhatók, aki a következő hónapban megnyeri a versenyt és ezzel az ország új miniszterelnökévé lép elő Boris Johnson után, ősszel pedig rendkívüli költségvetés várható, ahol szintén fontos bejelentések következhetnek.

Az energiaszámla árplafonjára vonatkozó legfrissebb előrejelzés arra figyelmeztet, hogy a számlák áprilisra akár az évi 6000 fontot is elérhetik. Idén áprilisig a felső határ csak 1277 GBP volt, de az árakat felfelé lökte az ukrajnai háború, valamint a gazdaságok Covid-19-zárlatok utáni újranyitása miatti keresletnövekedés.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után