6000 fontra emelkedhet az éves energiaszámla, és heteken belül több mint 12 millióan kerülhetnek adósságba az árplafon emelés miatt Nagy-Britanniában 1

Az energiaszámlák felső határa áprilisra megháromszorozódhat, az átlagos éves számlák pedig 6000 fontra emelkedhetnek egy új előrejelzés szerint, miközben Kwasi Kwarteng vállalkozásokért felelős miniszter a hírek szerint komoly változásokat akar a nap- és szélenergia-cégeknél.

6000 fontra emelkedhet az éves energiaszámla, és heteken belül több mint 12 millióan kerülhetnek adósságba az árplafon emelés miatt Nagy-Britanniában 3

Az Auxilione nevű tanácsadó cég zord előrejelzése szerint az energiaárak közel ötszörösükre emelkedhetnek egy év leforgása alatt, azok után, hogy az Ofgem szabályozó által meghatározott árplafon négy hónappal ezelőtt elérte az 1971 fontot.

A cég előrejelzése szerint az energiaszámlák felső határa fokozatosan, több mint 4000 fonttal emelkedik majd a következő nyolc hónapban. Azt mondták, hogy a felső korlát októberben várhatóan eléri a 3576 GBP-t, januárban pedig 4799 GBP-ra, végül áprilisban eléri a 6089 GBP-t.

Míg az új közvélemény-kutatások szerint a szavazók kétharmada támogatna egy a Covid alatt használthoz hasonló támogatást a megélhetési költségek válságával küzdő háztartások megsegítésére, Liz Truss (aki sokak szerint az első számú esélyes a miniszterelnöki posztra Boris Johnson leköszönése után) elutasította a további támogatásokat és a Munkáspárt által javasolt energiaplafon befagyasztást.

De Kwarteng, akiből egyesek szerint Truss pénzügyminisztert csinál, ha megválasztják, szombat este azt nyilatkozta az egyik sajtótájékoztatón, hogy hamarosan „jön a segítség”, miután a szakértők arra figyelmeztettek, hogy 13 millió ember fog eladósodni, ha az árplafon októberben 3600 fontra emelkedik, amint várhatóan a jövő héten jelentenek majd be.

Az üzleti miniszter a Mail on Sunday-ben azt írta, hogy megértette, hogy „milyen mély aggodalmat okoz ez a helyzet”, és Whitehallban már dolgoznak a „legjobb intézkedéscsomag összeállításán”, hogy biztosítsák, hogy a következő miniszterelnök azonnal lépni tud, amint hatalomra kerül.

Kwarteng, aki Truss-t támogatja a vezetői versenyben, azt mondta, hogy a külügyminiszter „meg fogja vizsgálni, mit lehet még tenni a családok megsegítése érdekében”, de kitartott amellett, hogy „teljesen ésszerű nem részletezni a támogatás pontos formáját addig, amíg nem áll rendelkezésére minden fontos információ”.

A The Telegraph azonban szombat este arról számolt be, hogy Kwarteng úr beavatkozni készül az energiapiacon, hogy stabilizálja a megújuló energiákkal foglalkozó cégek „őrült” profitját.

A Kwarteng állítólag azt tervezi, hogy a 2002 és 2013 között szerződést kötött megújuló energiaforrásokkal foglalkozó cégeknek kedvező, fix árat ajánl fel, amellyel a következő 15 évre értékesíthetnek a szolgáltatóknak – ha beleegyeznek abba, hogy leállítják az olcsó megújuló energiaforrások magas nagykereskedelmi áron történő értékesítését.

A The Telegraph kormányzati forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy egy ilyen megállapodás hosszú távon „segítené a pénzügyi tervezést és a befektetési döntéseket”, miközben lejjebb szorítja az árakat.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után