A brit kormány közzétette, hogyan akarják helyrehozni a katasztrofális helyzetben lévő NHS-t és a sürgősségi osztályokat egész Nagy-Britanniában 1

Többek közt több ezer extra kórházi ágy és 800 új mentőautó áll a sürgősségi ellátásra vonatkozó, ma nyilvánosságra hozott új kormányzati terv középpontjában. A sürgősségi ellátás helyreállításának új tervezete fel fogja lendíteni a leterhelt szolgáltatásokat az NHS-nél, amelyet egy 1 milliárd GBP-s alappal is megtámogat majd a kormány a tervek szerint.

A brit kormány közzétette, hogyan akarják helyrehozni a katasztrofális helyzetben lévő NHS-t és a sürgősségi osztályokat egész Nagy-Britanniában 3

Rishi Sunak szerint ezek az „ambiciózus és hiteles” intézkedések enyhítik majd az NHS-re nehezedő óriási nyomást, amely ezen a télen folyamatosan jellemző. A stratégia célja a sürgősségi ellátás kiterjesztése országos szinten, távol tartva az embereket a kórházaktól és a sürgősségi osztályoktól. Remélhetőleg a terv csökkenti a várakozási időt és a várólisták méretét, amit a miniszterelnök kiemelt prioritásai közé sorolt.

Mr. Sunak azt mondta: “Időbe fog telni, amíg odaérünk, de a tervünk csökkenti a hosszú várakozási időt a mentők, a személyzet és az ágyak számának növelésével – helyrehozzuk a sürgősségi osztályoknál elharapózó egyre romló helyzetet, és gondoskodunk arról, hogy a betegek gyorsan sorra kerüljenek és minél hamarabb haza mehessenek.”

A Munkáspárt azonban bírálta a terveket, Wes Streeting árnyék-egészségügyi miniszter pedig „a normákból való lejjebb adással” vádolta Sunakot.

„A konzervatívok tizenhárom évnyi rossz irányítása miatt a betegek minden eddiginél tovább vártak a mentőautóra vagy a sürgősségi osztályokon az NHS-nél. A Rishi Sunak pedig most még tovább akarja rontani a szolgáltatás minőségét. Még ha az NHS el is éri a kitűzött célokat, a betegek tovább várnak majd, mint ami biztonságos. Azt várni, hogy a konzervatívok megoldják az NHS válságát, olyan, mintha egy gyújtogatótól várnánk, hogy oltsa el az általa gyújtott tüzet, ez egyszerűen nem fog megtörténni.”

Az NHS megreformálásának terve új kísérleti programokat is tartalmaz, amelyek célja az ellátás fokozatos javítása, amely során a betegek bizonyos esetekben otthoni kezelésekben, például rehabilitációban és fizioterápiában részesülnek. Az Egészségügyi Minisztérium a hétvégén bejelentette, hogy a jövő tél előtt 3000 „otthoni kórházi” ágyat hoznak létre, és a javaslatok szerint az új rendelkezések alapján így havonta körülbelül 50 ezer embert tudnának otthon, nem kórházban ellátni.

Steve Barclay egészségügyi államtitkár így nyilatkozott: „Az NHS-re a Covid- és influenzamegbetegedések miatt soha nem látott nyomás nehezedik, valamint a járvány miatti lemaradás miatt túl sokan várnak túl sokáig a sürgősségiken vagy a mentőkre. A mai terv, amelyet rekord méretű beruházások támogatnak, a várakozási idők gyors lerövidítését célozzák, ezzel segítve a kormány öt prioritása közül az egyik megvalósítását, miközben a betegek bizalmát visszaadják, hogy az egészségügyi és szociális ellátás elérhető lesz, amikor szükségük van rá. ”

Mindeközben továbbra is folyik a vita az egészségügyi dolgozókkal a fizetésről és a feltételekről, és februárra további sztrájkot terveznek. Patricia Marquis, az RCN Angliáért felelős igazgatója azt mondta, hogy az új terv a megfelelő irányba mutat. Mindazonáltal figyelmeztetett: “Ez a terv azonban a közösségi szolgáltatások fokozásán alapul, amelyeket az ápolás terén az elmúlt években megtizedeltek. Óriási munkaerőhiány van az ápolói területen. Személyzetbe való befektetés nélkül ez a terv nem hozhat változást.”

A további intézkedések a személyzeti és munkaerő-reformokra összpontosulnak, olyan javaslatokkal, amelyek az NHS-nek nagyobb rugalmasságot biztosítanak, és megkönnyítik a személyzet számára a kórházak közötti mozgást és a 111-hez hasonló szolgáltatásokban való munkát, miközben bővítik a segélyhívást intézők távoli munkavégzési lehetőségeit.

A miniszterek azt is célul tűzték ki, hogy jövő év márciusáig a sürgősségire kerülő betegek 76 százaléka négy órán belül sorra kerüljön, a mentők pedig a súlyosabb esetekhez legkésőbb 30 percen belül kiérjenek.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után