250 000 "extra" külföldi bevándorló fog érkezni az Egyesült Királyságba a következő 4 évben 1

Az Egyesült Királyság a legfrissebb előrejelzések szerint negyedmillióval több külföldi állampolgárt tervez befogadni a következő négy évben, mint azt korábban gondolták, ami potenciális lendületet adhat a gazdaság számára.

250 000 "extra" külföldi bevándorló fog érkezni az Egyesült Királyságba a következő 4 évben 3

Az Országos Statisztikai Hivatal január 26-án, csütörtökön közzétett előrejelzései szerint a tisztviselők most arra számítanak, hogy a nettó migráció magasabb lesz mostantól egészen 2026-ig a korábban tervezettnél, és ezt követően évi nettó 245 000 körülre áll be majd ez a szám az egy évvel ezelőtt becsült 205 000 helyett.

Az új számadatokat a Költségvetési Felelősségi Hivatal fogja beépíteni, amikor új gazdasági előrejelzéseket készítenek majd Jeremy Hunt pénzügyminiszter március 15-i költségvetésére vonatkozóan. A nettó migráció felfelé történő módosítása a gazdaság potenciális méretének növelésével segít ellensúlyozni a termelékenységi kilátások várható csökkenését.

Az újraértékelésre azután került sor, hogy több mint félmillióval többen érkeztek a mért egy éves időszakban az Egyesült Királyságba, mint ahányan a tavaly júniusig tartó évben távoztak, ami jóval nagyobb szám, mint az előrejelzett érték volt. Összesen 504 000-rel többen érkeztek az Egyesült Királyságba, mint ahányan távoztak.

A növekedés azonban teljes egészében az Európai Unión (EU) kívüli országokból érkező bevándorlóknak köszönhető, beleértve a diákokat is. Összességében ugyanis több Európai Uniós polgár hagyta el az Egyesült Királyságot, mint amennyi megérkezett, ami a Brexit utáni szigorúbb bevándorlási szabályok eredménye.

1991 óta ez volt az első olyan alkalom, hogy több uniós állampolgár hagyta el az Egyesült Királyságot, mint amennyi érkezett az adott év folyamán. A legfrissebb adatok szerint az EU állampolgárok nettó migrációja mínusz 51 000 fő volt a 2022 júniusáig tartó 12 hónap folyamán. Mindez úgy, hogy az elmúlt évben összesen 1,1 millió ember érkezett az országba.

A magasabb nettó migráció viszont nem tudja pótolni a munkaerőhiányt az olyan iparágakban, mint a vendéglátás és az építőipar, amelyek nagymértékben támaszkodtak az EU-ból érkező munkavállalókra. Sokan kénytelenek voltak meredeken megemelni a béreket, hogy munkaerőt tudjanak toborozni, ami az inflációt tovább növelte a tágabb értelemben vett gazdaságban.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után