Már igényelhető a 4. támogatás az egyéni vállalkozóknak Nagy-Britanniában 1

Az Egyesült Királyság kormánya bejelentette, hogy az egyéni vállalkozók támogatása (SEISS) egészen szeptemberig folytatódik egy negyedik és ötödik támogatással. A kormány értesít/ett mindenkit, aki április végétől jogosult a negyedik SEISS támogatásra, és azt is elmondják majd, hogyan igényelhetik.

Már igényelhető a 4. támogatás az egyéni vállalkozóknak Nagy-Britanniában 3

A negyedik és ötödik támogatás már figyelembe veszi majd a 2019 – 2020-as évre szóló adóbevallásokat, és azok számára is nyitva áll majd, akik a 2019–2020-as adóévben lettek egyéni vállalkozók. Ez azt jelenti, hogy egyes személyek megigényelhetik annak ellenére is, hogy nem voltak jogosultak a korábbi támogatásokra.

Ami viszont fontos elvárás, hogy a jogosultság megszerzéséhez mindenkinek legkésőbb 2021. március 2-ig be kellett nyújtani a 2019–2020-as adóbevallását.

Negyedik SEISS támogatás

Az Egyesült Királyság kormánya mindenkinek egy adóköteles támogatást ad, amely (továbbra is) a három havi átlagos nyereségünk 80% -a, és ezt egy összegben fizetik nekünk ki. A maximálisan kifizetett összeg három hóapra legfeljebb 7500 font, vagyis akinek 2500 fölött van a havi átlaga, az is 2500-at kap csak. A támogatás értéke a 2016 és 2020 közötti, legfeljebb négy adóév profitját veszi alapul és ezt átlagolja. Nyilván ha 2106 után kezdtünk vállalkozni, akkor csak az azóta eltelt időszakot vizsgálják.

A támogatást április végétől lehet igényelni. A korábbi támogatásokhoz hasonlóan a negyedik SEISS-támogatás igénybevételéhez az éves nyereségünk nem lehet nagyobb, mint 50 000 font. A negyedik SEISS támogatásra való jogosultság attól is függ, hogy 2021 februárja és 2021 áprilisa között jelentős negatív hatással volt-e ránk nézve a koronavírus okozta válság.

A HMRC figyelembe veszi a 2019–2020-as adóévi adóbevallásunkat is a támogatásra való jogosultságunknak értékelésekor. Ez egyben befolyásolhatja a negyedik támogatás összegét is, amely lehet magasabb vagy alacsonyabb is, mint a korábbi támogatások, amelyeket kaptunk. A támogatást akkor kérhetjük, ha a forgalmunk csökkenése vagy teljes megszűnése miatt jelentősen csökkent a nyereségünk. Ha igényeljük a negyedik támogatást, tudnunk kell bizonyítani, hogy ez így történt.

A támogatással és a támogatás kiszámítási módjának változásával kapcsolatos további részletekért keresse fel a GOV.UK weboldalt, és írja be a keresőbe, hogy „Self-Employment Income Support Scheme”.

Mi a következő lépés

A HMRC április közepétől kezdődően mindenkivel felveszi a kapcsolatot (rendszerint emailben), ha úgy gondolják, hogy jogosultak lehetünk a negyedik SEISS-támogatásra, hogy elmondják, hogyan igényelhetjük. Eztán elküldik az igénylés dátumát, amely a legkorábbi időpont, amikortól igényt nyújthatunk be a negyedik SEISS támogatásra. A negyedik SEISS-támogatást legkésőbb 2021. május 31-ig kell igényelni.

Az Egyesült Királyság kormánya azt is bejelentette, hogy lesz egy ötödik és egyben utolsó SEISS-támogatás, amely a májustól szeptemberig terjedő időszakra vonatkozik majd, és amelyet július végétől igényelhetünk, ha jogosultak vagyunk.

Az ötödik támogatás összegét az határozza majd meg, hogy mennyire csökkent a forgalmunk. A támogatás három hónap átlagos nyereségének 80% -a lesz, és legfeljebb 7500 font, azok számára, akiknek a forgalma nagyobb mértékben csökken (30% vagy több). Azok számára pedig, akiknek a forgalma kevesebb mint 30% -kal csökken, a támogatás a három hónap átlagos profitjának 30% -a lesz.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után