Újabb hír röppent fel a Nagy-Britanniában élők külföldi utazásai kapcsán 1

Azok a Nagy-Britanniában élők, akik megkapják a második adag Covid-19 vakcinát is, visszatérésükkor elkerülhetik a kötelező 10 napos karantént az új nemzetközi utazási szabályok alapján.

Újabb hír röppent fel a Nagy-Britanniában élők külföldi utazásai kapcsán 3

A Telegraph nemrég arról számolt be, hogy az Egyesült Királyságba visszatérőknek a kormány globális utazási munkacsoportjának a tervei szerint az oltási státuszuktól függetlenül továbbra is szükséges lesz a repülés előtti egy Covid teszt elvégzésére. A Times pedig pénteken arról írt, hogy a vörös listás országokba, és az onnan való beutazás a szigetország területére tilos lesz.

A miniszterelnök várhatóan hétfőn ismerteti majd az új, koronavírussal kapcsolatos utazási szabályokat a külföldi utazásokra vonatkozóan, és úgy tudni, hogy egy olyan „jelzőlámpa rendszert” akarnak majd bevezetni, amely az országokat vörös, sárga vagy zöld kategóriába csoportosítja a Covid fertőzési arány, az oltási szint és a vírus variánsok elterjedtsége alapján.

Azok az országok, ahol a beoltottak aránya alacsonyabb, mint például Franciaországban, várhatóan magasabb kockázatú kategóriába lesznek besorolva, és az ilyen helyekre való utazásnak így több feltétele, kritériuma lehet majd, mint az olyan országokba történő utazásnak, mint pl. Chile vagy Izrael, ahol a lakosságnak már egy jóval nagyobb része be van oltva.

Az Evening Standard értesülése szerint még a zöld kategóriába sorolt országokból visszatérőknek is nem egy, hanem lehet, hogy három tesztet is csinálniuk kell majd. Egyet indulás előtt, kettőt pedig a visszatérést követően, a második illetve a 8. napon. Sőt ezen felül az sem kizárt, hogy az ország, ahova menni akarunk is elvárja, hogy ott is csináljunk tesztet.

A sárga kategóriába sorolt országokból érkezőknek otthon kell karanténba vonulniuk, míg a piros listás országokból jövőknek az erre a célra kijelölt hotelekben… természetesen a teszteken felül.

A tengerentúli utazás jelenleg tiltott a koronavírus miatt bevezetett intézkedések alapján, de a hétfői bejelentés várhatóan taglalja majd, hogy mikortól és miként enyhülnek a korlátozások. A szakértők közül azonban többen is inkább a belföldi utazgatásra vonatkozó korlátozásokat szüntetnék meg teljesen előbb, mondván, hogy Európa számos országában épp a harmadik hullám van terjedőben.

Arra vonatkozólag, hogy Magyarország melyik kategóriába lesz besorolva, egyelőre nem hangzott el semmilyen konkrétum. A Downing Street pedig nem kívánt reagáni a Telegraph jelentésére.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után