A brit kormány átmenetileg leállította a 300 fontos támogatás kiosztását családok millióinak 1

A Munkaügyi és Nyugdíjügyi Minisztérium (DWP) átmenetileg felfüggesztette a megélhetési költségek válsága közepette nyújtott 300 fontos támogatás kiosztását, ami igen nagy ijedtséget okozott a kiszolgáltatott helyzetben levő családok körében.

A brit kormány átmenetileg leállította a 300 fontos támogatás kiosztását családok millióinak 3

Csütörtök délután a minisztérium azt közölte, hogy jövő keddig (május 2-ig) nem küldenek ki több 301 GBP értékű csekket a rászorulóknak. Ettől függetlenül a tervek szerint május 17-ig minden kifizetés megtörténik, de a megélhetési válság közepette mától hétfőig hárommillió embernek kell kicsit tovább nélkülöznie ezt az összeget, miközben a 10,4%-os infláció meglehetősen mélyen nyúl mindenki zsebébe, de főleg a legszegényebb rétegébe.

A DWP szerint tegnap több mint 1 600 000 háztartás kapta meg az említett összeget – amely az első az idén esedékes három közül.

„Ha még nem kaptad meg az összeget, ne aggódj” – tette hozzá a DWP –, a kifizetések május 17-ig meg fognak történni. A következő kifizetések május 2-án, kedden lesznek esedékesek, és amint az megtörtént, ismét jelentkezünk.”

Ám a hír, miszerint a következő összeg kifizetését sokaknak a jövő hétre halasztják, aggodalomra ad okot azok körében, akiknek minden apró segítség számít, hogy ételt tudjanak tenni az asztalra a családjuk számára.

Az egyik Twitter-felhasználó, aki azt mondja, hogy egy kétgyermekes apa, így válaszolt a DWP bejelentésére: „Három hét kell, hogy mindenki megkapja az összeget ráadásul pontos dátum nélkül? Ez vicc. Most nincs kajám.”

Egy másik pedig kommentelő így reagált a hírre: „Reméltem, hogy ma megérkezik a pénz, de legalább keddig nem fog ez már biztos… Így akkor marad a tészta paradicsomszósszal keddig. Köszönöm, DWP.”

Olyan is volt, aki arra panaszkodott, hogy szólhattak volna hamarabb, mert ha tudják előre, máshogy osztják be a pénzt a hónapra. A legtöbb támogatásban részesülő – például Universal Credit-et vagy Pension Credit-et kapó – személy jogosult rá, hogy megkapja ezt a pénzösszeget, amelyet automatikusan az emberek bankszámlájára küldenek ki.

A DWP hozzátette, hogy a kizárólag tax credits-ben részesülők május 2. és május 9. között kapják majd meg a 301 fontot. A rászorulók további 300 fontot kapnak majd ősszel, az utolsó 299 GBP részletet pedig jövő év tavaszán fizetik ki nekik, így összesen 900 font támogatást kap majd mindenki, aki jogosult.    Forrás