A brit kormány átmenetileg leállította a 300 fontos támogatás kiosztását családok millióinak 1

A Munkaügyi és Nyugdíjügyi Minisztérium (DWP) átmenetileg felfüggesztette a megélhetési költségek válsága közepette nyújtott 300 fontos támogatás kiosztását, ami igen nagy ijedtséget okozott a kiszolgáltatott helyzetben levő családok körében.

A brit kormány átmenetileg leállította a 300 fontos támogatás kiosztását családok millióinak 3

Csütörtök délután a minisztérium azt közölte, hogy jövő keddig (május 2-ig) nem küldenek ki több 301 GBP értékű csekket a rászorulóknak. Ettől függetlenül a tervek szerint május 17-ig minden kifizetés megtörténik, de a megélhetési válság közepette mától hétfőig hárommillió embernek kell kicsit tovább nélkülöznie ezt az összeget, miközben a 10,4%-os infláció meglehetősen mélyen nyúl mindenki zsebébe, de főleg a legszegényebb rétegébe.

A DWP szerint tegnap több mint 1 600 000 háztartás kapta meg az említett összeget – amely az első az idén esedékes három közül.

„Ha még nem kaptad meg az összeget, ne aggódj” – tette hozzá a DWP –, a kifizetések május 17-ig meg fognak történni. A következő kifizetések május 2-án, kedden lesznek esedékesek, és amint az megtörtént, ismét jelentkezünk.”

Ám a hír, miszerint a következő összeg kifizetését sokaknak a jövő hétre halasztják, aggodalomra ad okot azok körében, akiknek minden apró segítség számít, hogy ételt tudjanak tenni az asztalra a családjuk számára.

Az egyik Twitter-felhasználó, aki azt mondja, hogy egy kétgyermekes apa, így válaszolt a DWP bejelentésére: „Három hét kell, hogy mindenki megkapja az összeget ráadásul pontos dátum nélkül? Ez vicc. Most nincs kajám.”

Egy másik pedig kommentelő így reagált a hírre: „Reméltem, hogy ma megérkezik a pénz, de legalább keddig nem fog ez már biztos… Így akkor marad a tészta paradicsomszósszal keddig. Köszönöm, DWP.”

Olyan is volt, aki arra panaszkodott, hogy szólhattak volna hamarabb, mert ha tudják előre, máshogy osztják be a pénzt a hónapra. A legtöbb támogatásban részesülő – például Universal Credit-et vagy Pension Credit-et kapó – személy jogosult rá, hogy megkapja ezt a pénzösszeget, amelyet automatikusan az emberek bankszámlájára küldenek ki.

A DWP hozzátette, hogy a kizárólag tax credits-ben részesülők május 2. és május 9. között kapják majd meg a 301 fontot. A rászorulók további 300 fontot kapnak majd ősszel, az utolsó 299 GBP részletet pedig jövő év tavaszán fizetik ki nekik, így összesen 900 font támogatást kap majd mindenki, aki jogosult.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után