Injekció válik hivatalosan is elérhetővé Nagy-Britanniában milliók számára, amivel akár 15 kilót lehet fogyni 1

Egy új „fogyókúrás injekciót” engedélyeznek az Egyesült Királyságban olyan betegségekben szenvedő emberek számára, mint a cukorbetegség vagy bizonyos szívbetegségek.

Injekció válik hivatalosan is elérhetővé Nagy-Britanniában milliók számára, amivel akár 15 kilót lehet fogyni 3

Az Eli Lilly által gyártott tirzepatid segíthet a betegeknek átlagosan 15 kg-ot is leadni az orvosi vizsgálatok eredménye szerint, és első körben már 12 millió embernek ajánlhatják fel az országban az elhízás megfékezésére. A heti rendszerességgel injekció formájában beadott gyógyszert 938 elhízott vagy túlsúlyos, 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő felnőttön tesztelték.

A 18 hónapig tartó kísérlet során azok, akik a legnagyobb adagot szedték, átlagosan testtömegük 15,7 százalékát veszítették el (15 kg-ot). A placebót kapó felnőttek, akik követték a diétát és a testmozgást, mindössze 3,5 kg-ot adtak le ugyanannyi idő alatt.

Az Eli Lilly nevű gyógyszergyártó közölte, hogy engedélyt kér a brit orvosi szabályozó hatóságoktól a gyógyszer széleskörű használatához. A tirzepatidot az Egyesült Államokban Mounjaro márkanéven engedélyezték a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére, de az Egyesült Királyságban még nem engedélyezett.

Nemsokkal korábban az Ozempic vagy Wegovy néven is ismert fogyókúrás szer használatát az NHS az év elején már jóváhagyta. Mindkét gyógyszer a GLP-1 receptor agonistája, amely elnyomja az étvágyat, de a Tirzepatide a GIP receptor agonistája is, amely segít a szervezetben a cukor lebontásában.

A Semaglutide jelenleg az Egyesült Királyságban Ozempic márkanév alatt engedélyezett a cukorbetegség kezelésében, de mellékhatása a fogyás. Ha jóváhagyják, a hírek szerint tavasszal kerül forgalomba az Egyesült Királyságban, és Boots-ban lehet majd megvásárolni. A felhasználók átlagosan testtömegük 16 százalékát adták le a szedés megkezdése utáni 1 évben.

A Twitter tulajdonosa, Elon Musk elismerte, hogy használta a szert, míg Kim Kardashianról is azt pletykálják, hogy Semaglutidet használt 16 kiló leadására. Azt azonban érdemes tudni, hogy az arc öregedését jelölték meg az Ozempic egyik mellékhatásaként.

Dr. Kunal Gulati, a Lillytől azt mondta: „Az elhízás megelőzése kulcsfontosságú, de az is létfontosságú, hogy folytassuk a jövőbeni kezelések fejlesztését. A Lilly elkötelezett amellett, hogy innovatív megoldásokat fejlesszen ki az elhízott személyek megsegítésére, és továbbra is együttműködik a szabályozó hatóságokkal, és az egészségügyi szolgálattal, hogy az Egyesült Királyságban élők igénybe vehessék a kezeléseket, amint azok elérhetővé válnak.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után