További 900 000 háztartás fogja megkapni a £400-os támogatást Nagy-Britanniában 1

Megnyílt egy online portál, amely további 900 000 háztartásnak segít Angliában, Skóciában és Walesben, hogy hozzáférjenek a kormánytól megkapható 400 GBP támogatáshoz az energiaszámlákra.

További 900 000 háztartás fogja megkapni a £400-os támogatást Nagy-Britanniában 3

Az áramszolgáltatóval közvetlen kapcsolatban nem álló háztartások – például az úgynevezett park home-okban, vagy épp gondozóotthonokban élők – immár az online portálon keresztül kérhetik a támogatást, az egyszeri, vissza nem térítendő összeget a kormány támogatási rendszerének keretein belül (EBSS AF).

Egy dedikált ügyfélszolgálat áll rendelkezésre az online hozzáférés nélküli, de a támogatásra jogosult ügyfelek számára. A kifizetés közvetlenül az emberek bankszámlájára történik majd meg. Az, hogy a támogatásra jogosult háztartások pontosan mikor kapják majd meg a támogatást, attól függ, hogy mikor nyújtják be a kérelmet, és mikor tudja az illetékes önkormányzat a kifizetésre vonatkozó igényt feldolgozni.

Az Üzleti, Energiaügyi és Ipari Stratégiai Minisztérium (BEIS) közölte, hogy Anglia, Skócia és Wales háztartásainak 97%-a eddig több mint 7,2 milliárd fontot kapott havi kifizetések formájában, amelyet egyébként a legtöbb háztartás automatikusan megkap, ugyanúgy, ahogyan sokan a számláikat is automatikusan fizetik be.

A miniszterek arra is figyelmeztették viszont a háztartásokat, hogy legyenek óvatosak az esetleges csalások lehetősége miatt, és jelentsék az illetékes hatóságoknak, ha valami gyanúsat, vagy átverést tapasztalnak. A kormány közölte, hogy soha nem ad linket a pályázati portálhoz, és nem kér fel közvetlenül senkit a 400 GBP támogatás igénylésére, így ha valaki erre kér, az gyaníthatóan valamilyen aljas hátsó szándékkal egy átverés részeként teszi.

Amanda Solloway, az Energiabiztonsági és a Net Zero minisztériumtól a következőket mondta: „Megértjük, hogy a háztartásokra nagy nyomás nehezedik, ami miatt már eddig is közbeavatkoztunk, és az emberek energiaszámláinak körülbelül felét kifizettük ezen a télen, és mától még több ezren pályázhatnak biztonságosan a 400 fontjukra.”

„A mai napon arra kérek mindenkit, aki nem tudta eddig megkapni az EBSS-kedvezményt a megszokott módon, hogy jelentkezzen a biztonságos csatornáinkon keresztül. Ha nincs közvetlen szerződése egy áramszolgáltatóval, elengedhetetlen, hogy a lehető leghamarabb nyújtsa be kérelmét. Minél hamarabb megteszi, annál hamarabb kap segítséget.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után