£90,000-ot kapott egy nő, miután a főnöke visszavonta az állásajánlatot, csak mert 1 dolog nem tetszett neki 1

Egy anyuka több mint 90 000 fontot nyert egy nemi diszkriminációs ügyben Nagy-Britanniában, miután a leendő főnöke visszavonta az állásajánlatot, amikor megtudta a nő gyermekeinek az életkorát.

£90,000-ot kapott egy nő, miután a főnöke visszavonta az állásajánlatot, csak mert 1 dolog nem tetszett neki 3

Fong Fong Lee-t egy londoni ingatlancég alelnöke, Wenting Zhu „a semmiből” váratlanul elkezdte faggatni arról, hogy hány évesek a gyermekei, annak ellenére, hogy ennek „nem volt köze a találkozó eredeti okához” – értesült az ügyet vizsgáló munkaügyi bíróság. Mrs. Zhu visszavonta az állásajánlatot egy évi 68 500 GBP-ot fizető állásra vonatkozólag az R & F Properties-nél, néhány nappal azután, hogy Lee felmondott korábbi munkahelyén, hogy elfogadhassa az új állást.

A Vauxhallban irodával rendelkező, de kínai székhellyel rendelkező vállalat hivatalosan is felajánlotta Ms Lee-nek a vezető marketingmenedzseri állást a cégnél. Felkérték azonban, hogy nem sokkal később vegyen részt egy Microsoft Teams-en keresztül folytatott megbeszélésen Mrs. Zhu-val, amelyet egy újabb „interjúnak” minősítettek.

A hívás során Mrs. Lee elmondta, hogy egyik gyermeke „négy éves, a másik pedig egy éves korhoz közeledik”. Hat nappal később az állásajánlatot visszavonták, és Mrs. Lee egy heti fizetésének megfelelő összeget kapott.

£90,000-ot kapott egy nő, miután a főnöke visszavonta az állásajánlatot, csak mert 1 dolog nem tetszett neki 4

Lee  azt mondta „kimerülten, zavartan és aggódva” fejezte be az interjút, és stresszes volt, és félt amiatt, hogy a Mrs. Zhu által elmondottak alapján elveszik tőle az állást, hangzott el nemrégiben a tárgyaláson. Mérges és feszült volt a munkanélkülivé válása miatt, mert feladta korábbi, stabil állását, hogy elvállalhassa az új szerepet.

Az R&F azt állította, hogy azért nem alkalmazhatták Ms. Lee-t, mivel „létszámstoppot vezettek be”, amely utasítás közvetlenül Kínából a vezetőségtől érkezett. Hozzátették, hogy a nő gyermekeivel kapcsolatos kérdés azért volt, hogy „jobb kapcsolatot építsenek ki egymással”. De Musgrave-Cohen bíró nem fogadta el a cég bizonyítékait, és végül Lee asszony javára döntött.

A bíróság megállapította, hogy Mrs. Lee-nek nem tették volna fel ugyanazt a kérdést, ha férfi lenne, és 91 597 fontot ítéltek meg neki.

A bíróság kijelentette: „Ő volt az elsődleges kenyérkereső a családban, és kisgyermekei voltak, köztük egy egy év alatti. Munkája elvesztése pánikba ejtette, megaláztatás volt számára és feldúlt lett a váratlan hír okozta instabilitás miatt, és már nem tudja, hogy el merheti-e mondani, hogy kisgyermekei vannak a leendő munkáltatóinak.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után