Véletlenül fejbe lőtte a legjobb barátját, majd magával is végzett egy fiatal srác Angliában 1

Egy birminghami csatorna mellett holtan talált fiúról kiderült, hogy agyonlőtte magát, miután véletlenül megölte a legjobb barátját – derült ki az ügy kapcsán indított vizsgálatból.

Véletlenül fejbe lőtte a legjobb barátját, majd magával is végzett egy fiatal srác Angliában 3

A 17 éves Jaydon Beckfordot egy csatorna melletti elhagyatott területen találták holtan öt nappal azután, hogy barátja, Diego Henry (16) a kórházban belehalt sérüléseibe. Úgy tudni, Jaydon öngyilkos lett, miután öt nappal korábban véletlenül lelőtte Diegot az anyjával közös lakásukban.

James Bennett halottkém június 27-én, csütörtökön azt mondta, hogy egy fegyvert „valószínűleg véletlenül” sütöttek el, és a 16 éves fiút fejbe lőtték. Jaydon ezután eltűnt, mígnem holttestét „önmaga okozta lőtt sebbel a fején” meg nem találták egy csatorna mellett.

A vizsgálat során néhány nappal ezelőtt Jaydon nagynénje, Nadine Beckford azt mondta a birminghami halottkémnek, hogy unokaöccse „nagyszerű ember volt”.

„Mindannyian meghaltunk azon a napon” – mondta a bíróság előtt. Beckford ugyanakkor keményen kritizálta a rendőrség magatartását Jaydon keresése során, és azt állította, hogy a rendőrséget „jobban érdekelte a fegyver megtalálása, mint Jaydon élőkerítése”.

„Ez az, ami nagyon fáj” – tette hozzá.

Véletlenül fejbe lőtte a legjobb barátját, majd magával is végzett egy fiatal srác Angliában 4

Diego és Jaydon állítólag jó barátok voltak, és nem volt köztük ellenségeskedés. A lövöldözés éjszakáján mindketten Jaydon otthonában voltak egy másik közös barátjukkal. Jaydon édesanyja, Leah Hussain elmondta, hogy nevetgélést és csevegést hallott, mielőtt elaludt, de aznap este később egy hangos csattanásra ébredt. Kezdetben azt hitte, hogy a szomszéd valami tűzijátékot gyújtott meg, mígnem meghallotta, hogy az egyik srác azt kiabálja, hogy „hívj mentőt”.

A vizsgálat során Jaydont később CCTV felvételeken látták, amint zsebre tett kézzel futott az utcán. Néhány napra rá holtan találták a csatorna mellett. Bár még nem erősítették meg, feltételezhető, hogy ugyanazt a fegyvert használták.

A harmadik srác, akit nem neveztek meg, később azt mondta a rendőrségnek, hogy Diego lelövése „baleset volt”. Azt mondta, „az ő birtokában nem volt a lőfegyver”, és nem vádolják egyik fiú halálával kapcsolatban sem. A vizsgálat során kiderült, hogy a fegyvert „valaki idősebb családtag” adhatta Jaydonnak önvédelem céljából.

Bennett úr azt mondta: „Számomra úgy tűnik, hogy a bizonyítékok alátámasztják, hogy a fegyver véletlenül sült el, és nem volt semmi szándékos rosszindulat. Bizonytalanság van azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi is történt, ezért azt hiszem, a legjobb, ha egyszerűen csak annyit állapítok most meg, hogy Diego halála egyetlen lövés következménye volt, ami a fején találta el.”

Az eset után a West Midlands-i rendőrség szóvivője azt mondta: „Nagyon aggódtunk Jaydon biztonsága miatt Diego tragikus halála után, és mindent megtettünk annak érdekében, hogy megtaláljuk és jólétét biztosítsuk.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után