9000 munkahely szűnik meg a Brexit miatt Londonban, és ez csak a kezdet 1

A legnagyobb nemzetközi bankok azt tervezik, hogy körülbelül 9000 munkahelyet elköltöztetnek Londonból a kontinensre az elkövetkező 2 év során – ez derül ki a hivatalos nyilatkozatokból, és a belső információforrásokból.

9000 munkahely szűnik meg a Brexit miatt Londonban, és ez csak a kezdet 3

Múlt héten a Standard Chartered és a JPMorgan hozta nyilvánosságra terveit az európai műveletekről a Brexit után. És ők csak egy a sok pénzügyi cég közül, akik el akarják hagyni Londont, és az EU más országába akarnak áthelyezni egységeket. A Lloyd Blankfein vezérigazgatója, Goldman Sachs azt mondta egy pénteki interjúban, hogy London előretörése, mint pénzügyi központ, megrekedhet a Brexit körüli bizonytalanságok miatt.

Már 13 vezető bank, köztük a Goldman Sachs, UBS, és Citigroup közölt terveket arról, hogy hogyan is fogják felépíteni a stratégiájukat annak érdekében, hogy ugyanúgy hozzáférhessenek az egységes piachoz, amikor Britannia kilép az Unióból. Már hónapok óta folytatnak tárgyalásokat az európai pénzügyi hatóságokkal, de a bankok még mindig eltökéltek az áttelepüléssel kapcsolatban. „Teljes gőzzel halad előre a dolog. A terveink az áthelyezésekről mozgásban vannak” – mondta az egyik vezető befektetési bank igazgatója. „Nem várhatunk.”

Igaz, ezek a mozgások egyelőre csak a londoni pénzügyi munkahelyek 2%-át jelentenék, az ország adóbevételei jelentős kárát láthatják annak, ha elvesztenek ennyi tehetős adófizetőt. Az Institute for Fiscal Studies szerint a lakosság többi részének többet kell majd fizetnie, ha az eddig legtöbb hozzájárulást fizetők elhagyják az országot. Az, hogy pontosan hány munkahely szűnik majd meg itt, attól függ majd, hogy milyen megállapodásokra jut a kormány az EU-val. Egyes politikusok szerint a bankárok túloznak a gazdaság fenyegetettségéről. Az olyan bankok tervei, mint a Credit Suisse vagy a Bank of America, egyelőre ismeretlenek.

9000 munkahely szűnik meg a Brexit miatt Londonban, és ez csak a kezdet 4

Úgy tűnik, a legnagyobb nyertesei a helyzetnek Frankfurt és Dublin lesznek, mivel az eddigi 13 bankból 6 szeretne Frankfurtba, és 3 Dublinba költözni. A Deutsche Bank 4000 munkahelyet akar Frankfurtba és még néhány más helyszínre áthelyezni a Brexit miatt – ezzel ők fogják a legnagyobb mozgást végrehajtani. A JPMorgan múlt heti bejelentésében több száz munkahelyről beszélt, amelyet Európa más részeibe rak majd át – ez mondjuk jelentősen kevesebb, mint az a 4000 fő, amit az vezérigazgatójuk a Brexit előtt jósolt.

A bankok egyelőre igyekeznek óvatosan közelíteni a témához, hogy ne veszítsék el az állásukat féltő ideges londoni alkalmazottjaikat. Először inkább a licensz szerződéseket, szükséges technológiákat, és az infrastruktúrát biztosítják majd a célhelyeken, a többi majd a tárgyalások kimenetelén fog múlni. A Bank of England azt akarja, a cégek július 14-ig döntsék el, mit terveznek. Az egyik vezető bankár szerint azonban azzal, hogy kényszerítik őket a gyors döntésre, csak azt érik el, hogy inkább akkor maradnak az eredeti terveknél, és költözködnek.

A HBSC vezérigazgató, Stuart Gulliver azt mondta, hogy a korábban kalkulált, 1000 munkahelyes párizsi költözés a „keményvonalas Brexit” tárgyalások esetén fog megvalósulni. A legtöbb bank szintén azzal a feltételezéssel áll hozzá a tervekhez, hogy ez várható a Brexit végkiementelének, és el fogják veszíteni a hozzáférésüket az egységes piachoz bármiféle speciális pénzügyi megállapodás, és átállási időszak nélkül.     Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után