Kizuhant menet közben a "vízi hullámvasútból" egy kislány Angliában 1

Egy iskolás kislány életét vesztette egy vízi hullámvasúton, amikor a csónakjuk egy kőnek csapódott és a lány kizuhant. Az eset a Drayton Manor Theme Park nevű vidámparkban történt Anglia középső részén.

Kizuhant menet közben a "vízi hullámvasútból" egy kislány Angliában 3

Az egyébként Leicester környékéről származó fiatal a Splash Canyon nevű vízi hullámvasútból zuhant ki a Staffordshire területén található vidámparkban kedden a délutáni órákban. A lány halálát nem sokkal este 6 óra előtt erősítették meg hivatalosan is. A vidámpark biztonsági főnöke azt nyilatkozta, hogy a hatóságokkal együttműködve próbálnak fényt deríteni arra, hogy pontosan hogyan történhetett meg ez a tragédia. Az egyik szülő, aki azt állította, hogy látta a történteket, azt nyilatkozta, hogy a lány akkor zuhant ki a járműből, amikor az egy nagy kőnek csapódott.

Kizuhant menet közben a "vízi hullámvasútból" egy kislány Angliában 4

„Amikor a kislány felállt, hogy átüljön egy másik helyre, pont akkor ment neki a csónak egy kőnek, és ennek hatására kibillent az egyensúlyából és a vízbe zuhant, az áramlat pedig azonnal magával ragadta. Emiatt nem is látták a lányt közvetlenül azután, hogy a vízbe esett. A gyerekek sikítozni, kiabálni kezdtek és mondták az ott dolgozó alkalmazottaknak, hogy a barátjuk a kizuhant.”

A szülő (aki név nélkül nyilatkozott) is azt állította, hogy amikor a vízbe zuhant, azonnal szem elől tévesztették. Az iskola egy közleményt adott ki, hogy mindenben igyekszik támogatni a családot és a diákokat is, akik az eset miatt segítségre szorulnak. A vidámpark a mai napon az eset miatt zárva marad. George Bryan a park igazgatója azt nyilatkozta, hogy igazán sajnálja és az összes ott dolgozó alkalmazottat lesújtotta az eset.

A körzet felelős mentős egysége azt nyilatkozta, hogy a segélyhívás a parkból délután 2:18-kor érkezett, és ők azonnal kiküldtek egy földi és egy légi egységet is. Az első mentő alig 7 perccel a telefonhívás után már a helyszínen volt. Az elmondásuk szerint pont amikor megérkeztek, azelőtt szedték ki a lányt a vízből, akin súlyos sérülések voltak láthatók.

Kizuhant menet közben a "vízi hullámvasútból" egy kislány Angliában 5

Miután a lányt a helyszínen sürgősségi ellátásban részesítették, azonnal a Birmingham-i gyermekkórházba repültek vele, miközben folyamatosan küzdöttek a gyerek életéért. Sajnos azonban a kórházba való megérkezésük után nemsokkal az orvosok meg kellett, hogy állapítsák, hogy már nem tudják megmenteni a kislány életét, így a 11 éves lányt röviddel a landolás után halottnak nyilvánították.

A vízi hullámvasút, amin a baleset történt, 1993 óta működött, és 21 csónak üzemelt rajta amibe darabonként 6 személy fért bele. A vadvízi evezéshez hasonló izgalmas élményt nyújtó Splash Canyon-ra egyébként 90cm alatt nem szabad felülni, és 110cm alatti gyerek mellé felnőtt kíséret kötelező.

A rendőrség azóta megerősítette, hogy a kislány egy iskolás osztálykiránduláson volt, és elvileg egy tanár is volt vele amikor a vízbe esett. Néhány órával később hivatalosan is bejelentették, hogy az elhunyt iskolás lányt Evha Jannath-nak hívták. Nyugodjon békében.     Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után