40 millió GBP-ot érő kokainszállítmányt találtak egy furgon hátuljában egy kocsma mellett Angliában 1

Egy falusi kocsma parkolójában egy furgon hátuljában 40 millió font értékű kokainszállítmányra bukkantak egy angliai településen.

40 millió GBP-ot érő kokainszállítmányt találtak egy furgon hátuljában egy kocsma mellett Angliában 3

Körülbelül 500 kg A osztályú kábítószert fedeztek fel egy Vauxhall Vivaró típusú gépjárműben, amely a Stags Head Inn mellett parkolt Lelley-ben, East Yorkshire területén. Négy férfit azóta le is tartóztattak az incidenssel kapcsolatban – közölte az Országos Bűnüldözési Ügynökség.

A rendőrség azt gyanítja, hogy néhány órával a fogás felfedezése előtt egy felfújható csónakban vihették ki a partra a kábítószert, miután egy nagyobb hajóról valahol Hull partjainál átrakodtak bele, hogy minél észrevétlenebbül partot érhessenek a szállítmánnyal.

A felfújható csónakot Easington Beachen találták meg, tette hozzá az NCA, amely körülbelül 28 mérföldre fekszik a Stags Head Inntől, ahol magát a kábítószerszállítmányt találták. Az ügy kapcsán eddig egy 22 éves, egy 32 éves és egy 24 éves skóciai férfit valamint egy 39 éves kolumbiai férfit tartóztattak le Lelleyben szombaton reggel 8 óra 30 perckor.

40 millió GBP-ot érő kokainszállítmányt találtak egy furgon hátuljában egy kocsma mellett Angliában 4

Alan French vezető nyomozótiszt a következőket mondta: „Ez jelentős mennyiségű kokain volt, és lefoglalása jelentős csapást mér az érintett szervezett bűnözői csoportra, amely megkísérelte azt becsempészni az Egyesült Királyságba.”

40 millió GBP-ot érő kokainszállítmányt találtak egy furgon hátuljában egy kocsma mellett Angliában 5

„Kétségtelen, hogy ez a nagy mennyiségű kábítószer az Egyesült Királyságban élő közösségeknél landolt volna, tovább serkentve ezzel a bűnözést és a kizsákmányolást. Bűnüldözési partnereinkkel együttműködve eltökélt szándékunk, hogy mindent megtegyünk a bűncselekmények megzavarása és az Egyesült Királyság határbiztonságának védelme érdekében. A nyomozás a nemrégiben történt letartóztatások után is tovább folytatódik.”

Az NCA által irányított műveletet a Humberside-i rendőrség, a Yorkshire-i és Humber-i regionális szervezett bűnözési egység és a határőrség is támogatta.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után