Mennyire tartják jó munkaerőnek az angliai magyarokat, mik az erősségeik, és hol dolgoznak a legtöbben? 1

Az Egyesült Királyságban élő magyar munkaerő fontos szerepet játszik az ország gazdaságában és munkaerőpiacán. Azok, akik áttelepültek, számos szektorban találnak munkát, és hozzájárulnak az ország fejlődéséhez. Tekintsük át, hogy milyen erősségek és gyengeségek jellemzik nagy általánosságban a magyar munkaerőt az Egyesült Királyságban, és mely szektorokban dolgoznak a legtöbben. 

Mennyire tartják jó munkaerőnek az angliai magyarokat, mik az erősségeik, és hol dolgoznak a legtöbben? 3

A magyar dolgozók általában úgy vannak számon tartva, hogy jó műszaki / szakmai háttérrel rendelkeznek, ami sok iparágban keresetté teszi őket az Egyesült Királyságban. Az IT, az építőipar és az egészségügyi szektor különösen nagy igényt mutat a magyar munkavállalók iránt. A rugalmasság és a szorgalom is olyan tulajdonságok, amelyek úgy vannak elkönyvelve mint ami a magyarokra általában jellemző, és segítenek is nekik sikeresen beilleszkedni az új munkakörnyezetbe. (Ez persze nem igaz egyformán mindenkire!)

Azonban néhány gyengeséget is meg kell említeni. A nyelvi kihívások gyakoriak az angliai magyarság körében, mivel sokan vannak, akik nem beszélik magabiztosan az angol nyelvet. Ez korlátozhatja a kommunikációt a munkahelyen és nehezítheti az előrelépést a karrierben. Emellett a kulturális különbségek is gyakran okozhatnak nehézségeket az integráció során, különösen azok számára, akik kevés tapasztalattal rendelkeznek az Egyesült Királyságról.

A Brexit előtti években az Egyesült Királyságban élő magyar munkavállalók száma folyamatosan nőtt, azóta azonban ez tendencia megszakadt. Az Office for National Statistics (ONS) által közzétett adatok szerint a magyar dolgozók a legnagyobb arányban a következő iparágakban találnak munkát:

1. Építőipar: A magyar munkaerő egyik legjelentősebb része az építőiparban dolgozik az Egyesült Királyságban. Építőmunkásokként, festőként vagy más szakmákban tevékenykednek ebben a dinamikus iparágban.

2. IT és technológia: Az IT és technológiai szektorban is nagy kereslet tapasztalható a magyar munkavállalók iránt. Sokan dolgoznak informatikusként, fejlesztőként vagy más technológiai területeken.

3. Egészségügy: Az egészségügyi szektorban is észrevehető a magyar munkaerő jelenléte. Ápolóként, orvossegédként vagy más egészségügyi szakembereként sok magyar tevékenykedik az ország különböző részein.

4. Vendéglátás és szállodaipar: A vendéglátás és szállodaipar is jelentős számú magyar munkavállalót foglalkoztat az Egyesült Királyságban. De sok olyan magyar vállalkozó is van aki üzleteket, éttermeket, kávézókat vagy más vendéglátóipari egységeket nyitott az ország különböző részein.

Az Egyesült Királyságban élő magyar munkaerő tehát számos iparágban és szektorban fontos szerepet játszik. Az olyan tulajdonságok, mint pl. a jó szakmai háttér, a rugalmasság és a szorgalom, segítenek nekik sikeresen beilleszkedni az új munkakörnyezetbe és hozzájárulni az ország gazdasági fejlődéséhez.

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után