Megdöbbentő új bevándorlási adatok Nagy-Britanniában: tömegesen mentek el az EU állampolgárok, és még így is rekordszámú bevándorló érkezett 1

Rekordmagasságot ért el az Egyesült Királyságba irányuló nettó migráció: 504 000-rel többen érkeztek ugyanis az Egyesült Királyságba, mint ahányan az elmúlt évben távoztak – derült ki az ONS új elemzéséből.

Megdöbbentő új bevándorlási adatok Nagy-Britanniában: tömegesen mentek el az EU állampolgárok, és még így is rekordszámú bevándorló érkezett 3

1991 óta viszont ez az első olyan alkalom, hogy több uniós állampolgár hagyta el az Egyesült Királyságot, mint amennyi érkezett az adott év folyamán. A legfrissebb adatok szerint az EU állampolgárok nettó migrációja mínusz 51 000 fő a 2022 júniusáig tartó 12 hónap folyamán, vagyis ennyivel többen hagyták el a szigetországot, mint ahányan érkeztek.

Az Egyesült Királyságba irányuló teljes bevándorlás a legmagasabb szinten van azóta, hogy az ONS 1964-ben elkezdte rögzíteni a statisztikákat – az elmúlt évben összesen 1,1 millió ember érkezett az országba. A nettó migráció a statisztikák rögzítésének kezdete óta a legmagasabb szinten van. Az Egyesült Királyságba irányuló nettó migráció utoljára a szíriai háború idején 2015 márciusa környékén volt közel ezekhez az adatokhoz, amikor is 331 000 volt.

A növekedés hátterében az Egyesült Királyságba érkező nem EU-s diákok számának emelkedése áll, valamint az Ukrajnából, Afganisztánból és Hongkongból érkező menekültek százezrei. A Covid-korlátozások enyhítése az Egyesült Királyságban szintén hozzájárult ehhez a „példátlan” növekedéshez.

Megdöbbentő új bevándorlási adatok Nagy-Britanniában: tömegesen mentek el az EU állampolgárok, és még így is rekordszámú bevándorló érkezett 4

A 2022 júniusáig tartó egy év során a Nemzeti Statisztikai Hivatal becslése szerint a nem uniós állampolgárok nettó migrációja az Egyesült Királyságba 509 000 fő volt. A statisztikákat kommentálva Jay Lindop, az ONS Nemzetközi Migrációs Központjának igazgatóhelyettese elmondta, hogy az elmúlt évben számos világméretű esemény növelte az Egyesült Királyságba irányuló migrációt. Azt mondta, hogy a nemzetközi migrációs trendek a 2022 júniusáig tartó 12 hónapban „példátlanok voltak”.

Lindop azt mondta, hogy az EU-n kívüli országokból érkező bevándorlás, különösen a diákoké, lőtte az egekbe a bevándorlási adatokat. Ehhez hozzájárult a Covid korlátozások enyhítése is, hiszen a diákoknak már nem kell otthonról tanulniuk. A 2022 júniusával végződő évben a tanulmányi vízummal érkezők tették ki a nem uniós állampolgárok bevándorlásának legnagyobb részét – 39 százalékát.

A becslések szerint 277 000 ilyen diák érkezett az Egyesült Királyságba az elmúlt évben, ami az előző évi 143 000-hez képest jelentős növekedés.

Az adatokból az is kiderül, hogy a menedékjog iránti kérelmek kezelésében egyre nagyobb az elmaradás. A Belügyminisztérium adatai szerint 117 400 az első döntésre váró ügyek száma, ami több mint kétszer annyi, mint két évvel ezelőtt. Jelenleg körülbelül 80 000 olyan személy van, aki több mint hat hónapja vár az első döntésre.

Enver Solomon, a Menekültügyi Tanács vezérigazgatója szerint a statisztikák alátámasztják „a kormány hanyagságát és a menekültügyi rendszer rossz kezelését”. Suella Braverman belügyminiszter októberben kijelentette, hogy a nettó migrációt „néhány tízezerre” csökkenti.

Braverman a tory pártkonferencia találkozóján a következőket mondta: „A 90-es években ez Mrs. Thatcher alatt tízezres nagyságrendű volt – a nettó migráció –, és David Cameron is azt mondta, hogy néhány tízezerre kell csökkenteni, nincs de, nincs ha. Szóval ez lenne az én végső célom is, de lassan kell haladnunk, és fokozatosan.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után