Szigorítani akarják Nagy-Britanniában az albérletekre vonatkozó jogszabályokat 2018-tól 1

Azok a főbérlők, akik aljas módon kihasználják albérlőiket, illetve nem megfelelő minőségű szállást szolgáltatnak Nagy-Britanniában, a kormány egyik új törvénytervezete alapján akár £30,000-os bírságra is számíthatnak.

főbérlők, albérlet, Nagy-Britannia

A kormány ezen új törvényjavaslata szerint azoknak a személyeknek, akik büntetett előéletűek, bizonyos esetekben teljesen be is tiltanák az ingatlanok bérbeadását.

Az új javaslat értelmében az is változik, hogy azoknak a főbérlőknek, akik a továbbiakban öt, vagy annál több embernek akarnak ingatlant kiadni, engedélyre lesz szükségük, amennyiben a bérlők nem egy családhoz tartoznak. Ez azt jelenti, hogy Nagy-Britannia szerte kb. 160,000 lakásra és egy vagy kétemeletes ingatlanra kell majd engedélyt szereznie a főbérlőnek.

Mindezeken felül 2018 áprilisától a brit kormány létre fog hozni egy „súlyos szabálysértők” adatbázist, és az ide bekerülők akár £30,000-ig terjedő bírságra is számíthatnak, amennyiben nem biztonságos, vagy alacsony színvonalú ingatlanokat adnak bérbe.

Szigorítani akarják Nagy-Britanniában az albérletekre vonatkozó jogszabályokat 2018-tól 3

A tervezetben olyan módosításról is esik szó, mint hogy az engedélyben az is legyen leírva, hogy egy adott szobában maximum hány ember lakhat. A kormány azt is javasolta, hogy a hálószobának használható szobákra legyen meghatározva egy minimális méret.

Hamarosan az is pontosabban körvonalazva lesz, hogy pontosan mik azok a szabálysértések, amik miatt egy főbérlőt tiltólistára lehet tenni. Olyan bűncselekmények biztosan rajta lesznek a listán, mint a lopás, zsarolás, zaklatás, csalás, vagy a tűzvédelmi előírások be nem tartása. További 2018-as új változtatásokat is tervez a brit kormány amiről itt olvashatsz. 

A módosítások célja a kormány részéről az, hogy leszámoljanak az olyan főbérlőkkel, akik abból tesznek szert hatalmas extra profitra, hogy túlzsúfolt, igénytelen ingatlanokat adnak ki indokolatlanul sok embernek. Az ellenzék vezetője, Mr. Corbyn azt is hangoztatta a témában tett egyik nyilatkozata alkalmával, hogy a munkáspárt ezeken felül csökkentené a főbérlők azon jogát, hogy ok nélkül az utcára rakhassák albérlőiket.     Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra    Forrás

Megosztás