2018-as új törvények Nagy-Britanniában, amik a kint élő magyarokra is hatással lesznek 1

Bár már 2017 is a változások éve volt, 2018-ban még több mindenre lehet számítani. Nézzük, milyen új törvények lépnek majd életbe, amik hatással lesznek az életünkre!

2018-as új törvények Nagy-Britanniában, amik a kint élő magyarokra is hatással lesznek 3

Állami minimálbér-emelés

A dolgozók áprilisban számíthatnak némi fizetésemelésre. A kormány a 25 év felettiek minimum órabérét £7.50-ról £7.83-ra növeli, a 21-24 év közöttiekét £7.05-ról £7.38-ra, a 18-20 év közöttiekét 5.60 fontról 5.90 fontra, a 16-17 évesekét pedig 4,05 fontról 4,20 fontra. A 19 év alatti gyakornokok, illetve az első gyakornoki évüket töltők minimum órabére is emelkedni fog, 3,50-ről 3,70-re.

Csökkenő fűtésszámla az albérlőknek

2018 április 1-től minden magánrészre kibérelt ingatlan energiafelhasználás-besorolása legalább „E” kategóriájú kell, hogy legyen. Vagyis a főbérlőknek muszáj lesz felújításokat végezniük, főleg a fűtésrendszer tekintetében. A jobb besorolású fűtés pedig olcsóbb. A kormány bejelentette, hogy csak az E és magasabb kategóriájú lakásokat lehet ezentúl majd kiadni, tehát az F és G kategória ezt nem teszi már lehetővé. Azok a főbérlők, akik ezt nem tartják be, akár 4000 font büntetésre is számíthatnak.

Nemek közti fizetéskülönbség

Április 5-től legalább 250 vállalat lesz köteles riportban bemutatni a náluk dolgozó férfiak és nők fizetése közti különbségeket. Ez az első alkalom, hogy a cégeknek ilyen transzparensnek kell lenniük ezzel a témával kapcsolatban.

A magánkézben lévő cégeknek és szervezeteknek közölnie kell ezeket az adatokat, amelyeket aztán a kormány oldalán gyűjtenek majd. Körülbelül 9000 munkaadót és 15 millió munkavállalót érint az áprilisi intézkedés. A hivatalos adatok szerint a férfiak és nők fizetése közti különbség – a medián alapján számolva – 9,4%-ról 9,1%-ra esett vissza tavaly óta.

Biztonságosabb drónhasználat

A drónok kontrollálatlan elszaporodása miatt vezet be új intézkedéseket a kormány. Egy új biztonsági teszt megcsinálása kötelező lesz minden dróntulajdonos számára – kicsit hasonlóan a KRESZ teszthez. Ez a törvény is 2018 tavaszán lép életbe. A törvény azt is lehetővé teszi majd, hogy rendőrségi utasításra le kelljen hozni a gépet a levegőből, emellett bizonyos súly felett be kell majd regisztrálni a drónt, és valószínűleg repterek közelében sem lehet majd vele repülni.

Befagyasztása az illegális bevándorlók számlájának

új törvények nagy-britanniában

Januártól a bankok kötelesek ellenőrizni, hogy ügyfeleik illegális bevándorlók-e. Összesen körülbelül 70 millió számlát monitoroznak majd ez alapján, évente 4-szer lesz majd ellenőrzés. Ha azt találják, hogy valaki illegálisan van az országban, befagyasztják a számláját. A kormány körülbelül 6000 lebukásra számít, azonban sokan aggódnak, hogy a rendszer nem lesz pontos, és a legálisan letelepedett embereket is érinteni fogja majd.

Állatkínzás

Szigorítják az állatkínzókra kiszabható büntetést, 2018-tól akár 5 év börtönt is kaphatnak. Ezzel jelentősen megemelkedik az eddigi 6 hónapos határ, ugyanis az utóbbi időben több olyan eset is bíróság elé került, amiben a bíró ha tehette volna, sokkal szigorúbb büntetést szab ki.

Adatvédelem

Az Egyesült Királyság várhatóan májustól alkalmazza az EU új adatvédelmi törvényeit. Az új szabályozás értelmében sokkal nagyobb büntetés várhat azokra a cégekre, akik nem az előírásoknak megfelelően kezelik ügyfeleik adatait.

Több ezer cég gyűjt, tárol és használ fel jelenleg személyes adatokat sales és marketing célokra. Ezeket szeretnék jobban kontrollálni, valamint a kiberbűnözők ellen is próbálnak így jobban védekezni.    Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra  Forrás 

Megosztás