20 megdöbbentő dolog, amit nem tudtál Londonról 1

London a világ egyik legnagyobb és legnépszerűbb városa. Rengetegen utaznak ide évente nyaralás vagy munka céljából. Sokan sok általános információt tudunk róla. Azonban, rengeteg olyan — köztük fura — dolog van, amelyet még a Londonban élők sem tudnak a városukról. Ezért, most összegyűjtöttünk nektek 20 infót, amit több, mint valószínű, hogy még nem hallottatok az angol fővárosról.

2FB6E79E00000578-0-image-a-2_1451640638613

 1. A fehér cucc

A Harrods 1916-ig kokaint is árult

 1. Tiszteljük az időseket

Elméletileg, a  Royal Hospital Chelsea nyugdíjas veterán katonáinak utánzása halálbüntetéssel jár.

 1. A Nagy Testvér

A Londont elhagyó vagy Londonban megjelenő autók rendszámtábláját egy számítógépes rendszer ellenőrzi. Mindegyik rendszámot leellenőrzik egy lopott autók adatait tartalmazó adatbázisban, és riasztást küldenek a rendőrségnek problémás járművek esetén. A rendszert először az IRA londoni bombamerénylete során használták, mint első számú védelmi rendszert.

 1. A mindent látó szemek

London szinte zsúfolásig tele van kamerákkal, amelyekhez könnyen hozzáfér a rendőrség. A rend őrei ezeket az eszközöket inkább a gyanús egyének kiszűrésére használják, mint sem a lopott autók, vagy közlekedési szabálysértések kiszúrására. Így észrevétlenül megfigyelhetik a gyanús dolgokat. Egyébként, működik még egy, ehhez hasonló rendszer, amely tanulmányozza az emberek testbeszédét és mozdulataikat, és felhívja az éppen gyanús egyénekre a figyelmet. A Nagy Testvér mindent lát és mindig figyel.

 1. Esős város

Annak ellenére, hogy London Angliában van, amelyet a szörnyű időjárásáról ismernek, valójában, sokkal kevesebb eső esik itt átlagosan, mint New Yorkban. Szóval, ha nem akarunk nagyon depisek lenni amiatt, hogy otthon ilyenkor verőfényes a napsütés, 30 fokkal, itt pedig még mindig az őszi kabátunkat hordjuk, akkor gondoljunk csak erre! Hátha jobban érezzük majd magunkat!

 1. Charing Cross mindennek közepe

Minden távolságot Londoltól az Egyeslt Királyság területén, egyetlen ponthoz mérnek — Charing Cross-hoz.

 1. Fura törvények

Törvénytelen dolognak számít meghalni a Parlamentben. (Ha törvénytisztelő polgárok szeretnénk maradni, akkor igyekezzünk ne ott feldobni a bakancsunkat.)

 1. Hajózási város

A Port of London még mindig az Egyesült Királyság második legnagyobb kikötője, ahol rengeteg hajó megfordul, amelyek az Északi-tengerről érkeznek.

 1. A fekete halál

Több mint 1000 holttest van eltemetve az Aldgate állomás alatt, akik egykor az 1665-ös pestisjárványban haltak meg.

 1. A „kis” város

London_tcm275-2438088

Amint tudjuk, London valójában nem is egy igazi város, hanem rengeteg falunak a „gyűjteménye”, amelyek szinte egymásba olvadnak. Azonban, a City of London, vagyis, London óvárosa, mindössze két négyzetmérföldnyi területen fekszik, amelyet a Temze és a London Wall, vagyis, a városfal vesz körül.

 1. Sohaország

A Great Ormond Street Hospital birtokolja a Pán Péter szerzői jogát a szerző, J.M. Barrie után, mivel annak soha nem születtek gyerekei. A szerző 1929-ben adományozta oda a jogot az intézménynek. A jogdíj minden feldolgozott verzió után egyenesen a kórház számlájára megy.

 1. A The Beatles-től a vásárlásig

Az az épület, amelynek a tetején, a The Beatles az utolsó hírhedté vált koncertjét játszotta, vagyis, az Apple Crops (3 Saville Row), ma Ambercombie & Fitch üzlet.

 1. Időzített dallam

A Big Ben harangjátéka az E zenei kulcsban játszódik.

 1. A földalatti

A londoni földalatti szerelvények túlnyomó többsége nem is a föld alatt fut. Valójában, 55%-a felszínen halad.

 1. „A tudás”

A londoni taxisofőröknek kb. 25,000 utcát kell memorizálniuk, 320 különböző útvonalat és 20,000 fordulópontot ahhoz, hogy hitelesített taxi sofőrök lehessenek. A teszt neve, amelyen át kell menniük — a „The Knowledge”, vagyis, „A tudás”. Minden tiszteletünk az övék. Kinek kell itt GPS?

 1. Olcsó italok

A Westminster Palotának — ahol az alsóház és a lordok háza ülésezik — 8 szuper olcsó bárja van, ill. 6 étterme és hajszalonja. Mindegyikük szuper olcsó, hála az alázatos brit adófizetőknek. Gyerünk és fedezzük fel őket!

 1. Ahová megyünk, ott nincs szükség utakra

London tényleges városában, vagyis az óvárosban csak egyetlen út van, a Goswell Road. A 16. századig nem igazán voltak szokványosak az utak, azonban számos ösvény és utca szelte a város területét.

 1. A világ csodái

A Millenium Dome, amely ma O2 Arenaként ismert, a megnyitás idején a legnagyobb építmény volt a kategóriájában a világon. Elég nagy ahhoz, hogy befogadja a Szabadságszobrot vagy a Gizai Piramist.

 1. A Nagy Harang

A Big Ben valójában, nem az óratorony neve, hanem magáé, a harangé.

 • Pop Goes The Weasel

A híres angol mondóka a Pop Goes The Weasel (magyarul kb. így fordítódik: A puskalövés elűzi a menyéteket), egyenesen arra utal, hogy nagyon sajnálatos dolog az, hogy sokan a havi fizetésüket is képesek elinni a kocsmákban Clerkenwell környékén, azután pedig, zálogba kell adniuk az értékes holmijukat.     Forrás: www.shortlist.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után