Egy férfit arcon késeltek, egy terhes nőt pedig hasba vágtak és megrángattak a londoni metrón 1

A londoni rendőrség közzétette a CCTV által készített képeket az elkövetőről, miután egy utast a metrón a kora reggeli órákban arcon késeltek.

Egy férfit arcon késeltek, egy terhes nőt pedig hasba vágtak és megrángattak a londoni metrón 3

A helyi rendőrség járőreit a helyszínre rendelték a támadást követően, ami a Central Line-on történt Stratford és Mile End megállók közt nem sokkal hajnali egy óra előtt. Az áldozatot az arcán szúrták meg.

A közösségi oldalakra felkerült képeken is látszik, hogy a férfi pólója is csupa vér, valamint egy földre dobott újságpapíron is vérfoltok vannak.

Egy férfit arcon késeltek, egy terhes nőt pedig hasba vágtak és megrángattak a londoni metrón 4

A mentők is a helyszínre siettek és ellátták a megkéselt férfit, akinek a sérülései szerencsére nem életveszélyesek.

A rendőrség nyilvánosságra hozta annak az embernek a fotóját, akivel „szeretnének beszélni” a támadás kapcsán, valamint arra kérnek mindenkit, aki ott volt a metrón, vagy látott valamit az esetből, hogy vegyék fel a kapcsolatot a hatóságokkal.

Egy férfit arcon késeltek, egy terhes nőt pedig hasba vágtak és megrángattak a londoni metrón 5

Ezzel párhuzamosan egy másik felháborító eset is történt, amelyben egy terhes nőt egy ideges másik utas hasba vágott majd a hajánál fogva rángatta egy forgalmas metrómegálló peronján.

A nő épp a tömegen próbált átjutni a Victoria line déli oldali platformján a Finsbury Park megállónál, amikor a támadás történt. Az eset kapcsán a British Transport Police azt nyilatkozta, hogy az elmondások alapján az válthatta ki a teljesen szükségtelen és agresszív reakciót a férfi részéről, hogy a nő a tömegben nekiment.

A férfi ezt követően megfordult, utána ment és hasba vágta. A nő ezt követően rákiáltott, hogy terhes. Ezután a férfi megragadta a hajánál és ráncigálni kezdte. Ekkor avatkoztak közbe a szintén a peronon ácsorgó emberek.

Egy férfit arcon késeltek, egy terhes nőt pedig hasba vágtak és megrángattak a londoni metrón 6

Az elmondások alapján az elkövető egy a negyvenes éveiben járó magas, nagydarab fehér férfi volt, aki kopaszodott. Azt lehet még tudni róla, hogy kapucnis pulóvert és egy fekete hátitáskát viselt. A BTP arra kért mindenkit, aki a helyszínen tartózkodott, és hasznos információval rendelkezik, hogy forduljon bizalommal a rendőrséghez. A támadás nem sokkal reggel 9 után történt a hétfői napon.  Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás