20 000 fontot kell kifizetnie egy apukának Londonban, csak mert átment a focilabdáért a szomszéd kertjébe 1

Egy apát csaknem 20 000 font kifizetésére köteleztek – ebből 11 000 fontot egy halott számára –, miután megpróbálta elhozni a síró kisfia labdáját a szomszéd kertjéből. Persze a sztori azért nem ennyire egyértelmű…

20 000 fontot kell kifizetnie egy apukának Londonban, csak mert átment a focilabdáért a szomszéd kertjébe 3

A 35 éves Chaim Adler azt mondta a MailOnline-nak, hogy „próbálta ő a labdát szépen kérni”, de a szomszéd nem volt hajlandó visszaadni nyolcéves fia labdáját az észak-londoni Golders Greenben. Az ügyvéd szomszédjáról, Warren Bergsonról nyilatkozva Chaim azt mondta: „Kiabált a fiammal, amire ő sírva fakadt. Nagyon zaklatott volt, ezért átmentem a házukba, hogy beszéljek vele, és visszahozzam a labdát.”

„A nagynéném ott lakik a házban, és ő engedélyt adott nekünk, hogy bármikor bemehessünk a kertbe. Bergsonék egy másik lakásban laktak a kert végében. Amikor először ment át a labda, nem is is voltam a házban, de amikor kiabált a fiammal, és nem volt hajlandó visszaadni a labdáját, átmentem, hogy visszakérjem azt.”

Ehelyett az apa öt éven át húzódó pereskedést kapott, ami maga volt a pokol, miután Bergson gépjárműjogi szakértő és pszichológus felesége, Dr. Edel McAndrew-Bergson beperelte őt birtokháborítás és zaklatás miatt. A bíró ráadásul Bergsonéknak adott igazat, és 19 800 font kártérítést ítélt meg a házaspárnak, Adler pedig mindennek a tetejébe még 40 000 font jogi költséget kapott a nyakába.

Stephen Hellman bíró azt mondta a megyei bíróságon az ítélet kihirdetésekor: “Chaim Adler viselkedése agresszív, megalázó és megfélemlítő volt. Ez a viselkedés túlmutat azon, ami pusztán idegességet okoz.”

Adlerék azonban azt állítják, hogy a problémák akkor kezdődtek, amikor Bergsonék 2017-ben a szomszédba költöztek Chaim szüleihez. Esther Adler (69) a következőket mondta: „40 éve élünk itt, és soha nem volt semmi probléma, amíg Bergsonék be nem költöztek a lakásukba. Ennek az egésznek soha nem lett volna szabad bíróság elé kerülnie. Nem akartunk bírósághoz fordulni, de ők kötötték az ebet a karóhoz, hogy perelnek. Nem tudom, hogyan fogja kifizetni a 20 000 fontot. Ez egyszerűen nevetséges. A fiam dühöng.”

20 000 fontot kell kifizetnie egy apukának Londonban, csak mert átment a focilabdáért a szomszéd kertjébe 4

A családok először 2017 augusztusában csaptak össze, amikor Bergsonék észrevették, hogy Adlerék unokáinak a felfújható medencéjéből víz ömlik a kertbe. Ez konfrontációhoz vezetett Zavy Adlerrel, Chaim apjával. A problémák innentől csak fokozódtak, a középpontban egy focilabdával. Bergsonék szerint minden hétvégén egy labdát rugdostak a kerítésnek, és azt állították, hogy ezzel akarták idegesíteni őket. A párnak szereznie kellett egy British Library tagságot, hogy el tudjanak menekülni az állandó hangzavar elől.

Dr. McAndrew-Bergson megragadta a focilabdát, amikor az berepült a kertjébe, és átdobta egy másik szomszéd kertjébe. Bergson úr később elkobozta a labdát, amikor ugyanazon a hétvégén egy másik alkalommal is átesett a kertjébe, hogy ne tudja a gyerek a kerítésnek rugdosni. A feldühödött Chaim Adler, aki gyakori látogató volt szülei otthonában, kétszer is bement Bergsonék kertjébe – állitják Bergsonék.

Elmondásuk szerint először „vicsorgott” és kigúnyolta Bergsont. A második alkalommal megpróbált erőszakkal behatolni a lakásukba, miközben „agresszíven” követelte vissza a labdát – mondták Bergsonék. Dr. McAndrew-Bergson azt mondta, hogy ők erre gyorsan becsukták az ajtót. Ám a felbőszült Chaim dörömbölt az ajtón, arcát az ablaknak nyomta, és „fogait kivillantva morgott” rájuk – állították.

Chaim utána bement a kertbe az Adler család többi tagjával. A bíró „ijesztő jelenetnek” minősítette, amikor Dr. McAndrew-Bergson elmesélte, hogy férjét azon a hétvégén körülvették, és Chaim gúnyolódott, és többször is úgy tett, mint aki meg akarja rúgni a lábát. Chaim tagadta a jogsértést, azt állítva, hogy ez csak egy heves vita volt Bergson úrral, miközben próbálta megvédeni fiát. Stephen Hellman bíró azt mondta, Chaimot idegesítette, hogy Bergsonék nem voltak hajlandók visszaadni a labdát, de túl messzire ment.

Azt mondta: „Elfogadom, hogy dühös volt, mert felzaklatták a fiát, de egyáltalán nem mondható el, hogy ésszerű volt a magatartása.”

A bíró úgy ítélte meg, hogy Chaim zaklatta Bergsonékat, és birtokháborítást követett el, amikor az egyik incidens során „testének legalább egy része” bejutott a lakásukba. Bergson úr azonban mindeközben az első bírósági tárgyalás után meghalt. Hellman bíró azonban kötelezte Chaimot, hogy fizessen 8800 plusz további 11000 GBP-t Bergsonéknak függetlenül attól, hogy a férfi időközben elhunyt.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után