Hatalmas káosz az utakon szerte Angliában a húsvéti szünet kezdete miatt: van, ahol 30 km hosszan állnak a kocsik 1

A húsvéti ünnepek utazási káosza idén sem maradhat el Angliában, ugyanis az autósok a főbb autópályákon egyes helyeken 30 km-es sorokban állnak a dugóban, de kétórás késéssel kell számolni Dover kikötőjében is.

Hatalmas káosz az utakon szerte Angliában a húsvéti szünet kezdete miatt: van, ahol 30 km hosszan állnak a kocsik 3

Nagypénteken körülbelül 2,6 millió autós utazásra számítottak a húsvéti ünnepek kezdetével, és az ünnepi közúti forgalom „jelentős” torlódásokat okozott az M25-ös út környékén, valamint a délnyugati és délkeleti utakon már ebédidő környékére. 15-20 mérföldes sorok voltak láthatók az M4-es és M5-ös utakon Bristol közelében, ami legalább 45 perccel növeli a menetidőt az arrafelé utazók számára.

Eközben a doveri kikötőben várakozók átlagosan csak kétórás késéssel tudtak elindulni péntek délután. Hatalmas sorok alakultak ki ott is, miután a DFDS komptársaság csütörtökön arról számolt be, hogy járatai igen nagy késésekkel közlekednek „a Csatornán tomboló erős szél miatt”.

Hatalmas káosz az utakon szerte Angliában a húsvéti szünet kezdete miatt: van, ahol 30 km hosszan állnak a kocsik 4

Ismét hosszasan kell várni a francia útlevél-ellenőrzésre is a kenti kikötőben, ahol a Franciaországba tartó kompokra való felszállás előtti ellenőrzés meglehetősen lassan haladgat. A Brexit óta a határőrség embereinek alaposabban meg kell vizsgálniuk és le kell pecsételniük a brit útleveleket.

Sajnos az elmúlt 24 órában a Nelson vihar által hozott heves esőzések és széllökések is tovább nehezítik a közlekedést az ország számos régiójában, és vonatokat kellett törölni miatta, és pénteken csaknem 200 árvíz miatti figyelmeztetés és riasztás volt miatta érvényben szerte az Egyesült Királyságban.

Hatalmas káosz az utakon szerte Angliában a húsvéti szünet kezdete miatt: van, ahol 30 km hosszan állnak a kocsik 5

Jó hír ugyanakkor, hogy a Met Office az elmúlt napokhoz képest melegebb hőmérsékletet jósol a húsvéti hétvégére. A meteorológiai intézet szerint a britek fokozatosan emelkedő hőmérsékletre számíthatnak a húsvéti ünnepek alatt, vasárnapra pedig már 16 fokos maximumot jósolnak.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után