A Malik vihar ma éri el Nagy-Britanniát: helyenként 100-120 km/órás szél és több régióban hó is várható 1

Az Egyesült Királyság egyes részeit ma éri el a Malik névre keresztelt vihar, viharos széllökéseket és havat hozva a hétvégén a szigetország számos területére – figyelmeztettek az időjósok.

A Malik vihar ma éri el Nagy-Britanniát: helyenként 100-120 km/órás szél és több régióban hó is várható 3

Skócia nagy részére, Észak-Anglia és Észak-Írország egyes részeire sárga időjárási figyelmeztetést adtak ki, szombattól egészen hétfőig.A szél sebessége a part menti területeken elérheti akár a 120 km/órás sebességet is, a bentebb eső, a parttól távolabbi régiókban pedig a 60-100 km/órás széllökésekre lehet számítani – közölte a brit meteorológiai intézet.

A WXCharts időjárási térképei szerint a skóciai Trossachsban például 9 cm hó várható vasárnap, valamint kb. 2 cm-es havazás a Lake District és a Pennine-hegység területén. A Malik vihar legrosszabb része szerencsére elkerüli az országot, de azért így is sok helyen érezni lehet majd az erejét. A vihar elsősorban Nagy-Britannia északi felét fogja érinteni.

A Malik vihar ma éri el Nagy-Britanniát: helyenként 100-120 km/órás szél és több régióban hó is várható 4

Richard Miles, a meteorológiai intézet munkatársa a Metro.co.uk-nak nyilatkozva elmondta: „Bár a vihar legdurvább részét megússzuk, az Egyesült Királyság északi felén nagyon szeles és csapadékos időjárást fogunk tapasztalni a következő napokban.”

A Malik vihar ma éri el Nagy-Britanniát: helyenként 100-120 km/órás szél és több régióban hó is várható 5

Paul Gundersen meteorológus hozzátette: „Az Egyesült Királyság északi részén élők számára erős szél és heves esőzés várható szombaton, a záporok valószínűleg téliesre fordulnak az északi területek magasabban fekvő régióiban. A legerősebb széllökések Skócia északi és keleti részének part menti területein várhatók, de ez a nap szeles lesz az ország többi részén lakók számára is.”

A WXCharts időjárási térképei azt mutatják, hogy a vihar másodlagos hatásai valószínűleg egészen délre, West Midlandsig és Norfolkig is elérnek majd. Vasárnap estére fagypont közelébe süllyed majd a hőmérséklet északkeleten, Yorkshire-ben, East Angliában és Perthshire-ben a Met előrejelzései szerint. Várhatóan az Egyesült Királyság nagy részén a hőmérséklet egy számjegyű is marad majd egészen szerdáig.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után