„144 GBP-ot kellett fizetnem az easyJet-nek egy 1 cm-es tévedés miatt” 1

Egy apuka megfogadta, hogy soha többé nem repül az easyJettel, miután egy az elmondása szerint túl szigorúan vett szabály miatt 144 GBP-t kellett fizetnie. A 44 éves Nick Proctor július 24-én egy 4000 fontos all-inclusive nyaralásra indult Bristolból Rodoszra a légitársasággal.

„144 GBP-ot kellett fizetnem az easyJet-nek egy 1 cm-es tévedés miatt” 3

Azonban teljesen ledöbbent, amikor meglátta, hogy 144 fontot kell pluszban fizetnie a bristoli reptéren, és ez akkor derült csak ki, amikor épp felszállt volna a járatára. Nicknek azt mondta a személyzet egyik tagja, hogy 48 GBP „többlet poggyászdíjat” kell fizetnie mindegyik poggyász után, mert minden egyes táska 1 cm-rel nagyobb, mint a megengedett maximális méret.

Az apuka azonban azt állítja, hogy a poggyászt kilenc korábbi easyJet-járaton már „repülésre alkalmasnak” minősítették. Ráadásul annak ellenére, hogy Nick az egész nyaralás alatt végig azon aggódott, hogy mi lesz a visszaúton, furcsa módon a családnak nem kellett pótdíjat fizetnie a Bristolba visszatérő repülőútjukon, és azt mondta, hogy az ülésük alá be tudták csúsztatni a táskákat.

Nick, a berkshire-i Readingből tapasztalt utazó, így ismeri az összes szabályt, és azt mondta: „Nagyon szigorúak voltak, és mivel a táska nem ment be a méretezőbe, nem volt mese. Fizetnünk kellett, nem volt más opció. A kerekek egy centiméterrel nagyobbak voltak a kelleténél, és nem fértek bele a keretbe, de a táska egy héttel később, visszafelé befért az ülés alá.”

„A táskaellenőrző korábban egy ketrec volt, így belefért, de most, amikor a táskákat beletettük, egy fémbetétet helyeztek bele, így nem volt mozgástér. Talán ez újdonság, de a lényeg az, hogy ezek a táskák mindig korábban rendben voltak, és sok easyJet járaton utaztam velük. Dühös voltam, és elmondtam nekik, hogy az elmúlt évtizedben az easyJet járataira már sokszor felvittem ezeket a csomagokat. Ezen alkalmakkor a táskákat az ülések alá és a felső szekrényekbe tettük, és teljesen jól illeszkedtek, nem volt probléma.”

Nick bevallotta, hogy ez a szituáció megviselte a családot, pedig ők csak egy kis kikapcsolódásra vágytak Görögországban.

„Megpróbáltuk élvezni a nyaralást, de mindig volt egy kis feszültség emiatt, hogy mit csináljunk hazafelé, és volt egy kis feszültség köztem és a feleségem között. Arra gondoltunk, hogy a hazafelé tartó járatra átpakoljuk a holmink egy részét zacskókba, és úgy nézünk ki, mint a csavargók, vagy megkockáztatjuk, és megpróbáljuk újra felvinni a gépre ugyanezeket a táskákat. Eléggé elvette a nyaralásunk pozitív feelingjét, pedig nem akartuk, hogy így legyen.”

Nicknek az easyJet azt mondta, hogy panaszának benyújtásakor nyújtson be bizonyítékot a többletköltségek befizetéséről, valamint a poggyászáról készült fényképeket egy mérőszalag mellett lefotózva. Elmondása szerint még nem kapta vissza a pluszban kifizetett összeget.

Az easyJet szóvivője így reagált: „Egyértelműen tájékoztatjuk ügyfeleinket a poggyászok megengedett mennyiségéről és a poggyász méretéről foglaláskor, e-mailben az utazás előtt, és ez jól láthatóan megjelenik a beszállókártyákon is.”

„Sajnos Proctor úr poggyászai ez alkalommal túl nagynak bizonyultak, és így a szabályzatunkkal összhangban, és méltányosságból más ügyfelekkel szemben, akik fizetnek a nagyobb csomagért, a repülőtéren ki kellett fizetniük a nagyobb csomagok szállításáért fizetendő plusz összeget.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után