Több, mint 300 millió fontból akarnak „fogolytáborokat” építeni Angliában az illegális bevándorlóknak 1

A Belügyminisztérium 306 millió fontot tervez költeni több új tábor megépítésére, ahol durván 1000 illegális bevándorló és menekült elhelyezésére lenne lehetőség. A tisztviselők vállalkozókat keresnek három migráns elszállásoló központ (IRC) létrehozására és működtetésére miután az utóbbi időben rettenetesen megnőtt az országba a csatornán keresztül kishajókon érkező illegális bevándorlók száma.

Több, mint 300 millió fontból akarnak „fogolytáborokat” építeni Angliában az illegális bevándorlóknak 3

A Belügyminisztérium által közzétett szerződésben ez áll: „A kishajók átkelésének az elmúlt években tapasztalt példátlan növekedése miatt az IRC-k (immigration removal centres) iránt megnőtt a kereslet, és kapacitásbővítésre van szükség. Ez a hirdetmény három helyszínen további mintegy 1000 fogvatartási hely létrehozására és működtetésére vonatkozik. Alternatív elszállásolási megoldásokat is vizsgálunk, amelyek jóváhagyása esetén további keresletnövekedés is mutatkozhat az operatív szolgáltatások iránt.”

Az új IRC-k lehetséges helyszínei egyelőre nem ismertek. A szerződések közül kettő egy-egy olyan központ létrehozására vonatkozik, ahol egyenként 360 csatornán átkelt illegális bevándorlót szállásolhatnak el, egyenként 108 millió fontért, míg a harmadikban 300 főt, és az pedig 90 millió fontba kerül – írja a Daily Mail.

A belügyminisztérium szóvivője a következőket mondta: „Elkötelezettek vagyunk a külföldi bűnözők és azok eltávolítása mellett, akiknek nincs joguk az Egyesült Királyságban tartózkodni. Az illegális bevándorlók számára létrehozott központjaink létfontosságú szerepet játszanak határaink ellenőrzésében, de eközben további megoldásokat keresünk a kapacitásunk növelésére.”

Állítólag 10 kihasználatlan diákszállás és egykori irodaház használatát is fontolgatják hasonló célokra, amelyekben telephelyenként átlagosan körülbelül 500 személy fér el. A tervezett IRC-kről néhány nappal azután láttak napvilágot a hírek, hogy Rishi Sunak azon tervei káoszba fordultak, hogy a Bibby Stockholm nevű uszályba zsúfolnak be több száz menekültet.

A kialakult káosz ellenére a miniszterelnök és Suella Braverman belügyminiszter folytatják a migránsok uszályokon, valamint az új IRC-k területén való elhelyezését.

A tervezett IRC-k részét képezik Sunak úr azon kulcsfontosságú ígéretének, hogy „megállítják a hajókat”, amelyeken a migránsok átkelnek a csatornán. Tervei részeként a kormány törvényeket fogadott el, amelyek lehetővé teszik a kis hajókon érkező migránsok „gyors visszaküldését” hazájukba vagy más országokba, például Ruandába.

A továbbra is gyakori, sőt egyre nagyobb számban érkező illegális bevándorló miatt azonban az Egyesült Királyságnak növelnie kell a migránsok elszállásolására használt központok kapacitását. A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy január 1-je óta 16 790 migráns érkezett az országba kishajókon, és ez a szám várhatóan az év végéig még jócskán emelkedni fog.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után