Zuhan a Nagy-Britanniában vendéglátásban dolgozó EUs polgárok száma (Friss adatok) 1

A legfrissebb adatok szerint az elmúlt két évben az Egyesült Királyság vendéglátóipari ágazatában jelentősen csökkent az uniós munkavállalók aránya.

Zuhan a Nagy-Britanniában vendéglátásban dolgozó EUs polgárok száma (Friss adatok) 3

Júniusban az Európai Unió országaiból származó emberek, több mint 700 vendéglátó-ipari vállalat kielemzését követően, a munkaerő 37% -át tették ki, szemben a két évvel ezelőtti, több mint 43% -hoz képest – állítja az ipar számára szoftvereket kínáló Fourth nevezetű cég. A statisztikák szerint az ágazatban ezzel párhuzamosan a brit munkavállalók aránya 46% -ról 51% -ra emelkedett.

“Nagy-Britannia EU-ból való kilépésének és a járvány pusztító hatásának erőteljes kombinációja továbbra is megrendítő hatással van az ágazat munkaerő-piacára.” – mondta Sebastien Sepierre, a Fourth egyik vezetője.

Számos étterem számolt be arról, hogy az elmúlt hetekben komoly nehézségek merültek fel az új személyzet felvétele kapcsán, és ennek eredményeként néhány vendéglátóhely meg is szűnt vagy csökkentette a méretét és a szolgáltatásainak sorát. Az ágazat dolgozóinak ezrei eközben még mindig furlough-n vannak. Az adatok szerint az alkalmazottak durván 45% -a továbbra is teljesen vagy részben kapja a járvány idején bevezetett furlough támogatást. Bár ez az eddigi legalacsonyabb arány a rendszer tavalyi bevezetése óta, a dolgozóknak még mindig jelentős része kapja.

„A sokat emlegetett munkaerő piaci válság rendkívüli kihívást jelent az üzemeltetők számára, a munkaerő-állomány egyértelmű csökkenése következtében. Egyelőre nem világos senki számára, hogy ez a komolynak mondható probléma meddig tarthat még és hogyan oldódik majd meg az elkövetkező hónapok során a gazdaság helyreállításának hosszadalmas folyamata közepette.” – tette hozzá Sebastien Sepierre.

Úgy tűnik, hogy a kevesebb EU-s és több brit munkavállaló irányába mutató tendencia folytatódik, mivel a Brexit után korlátozzák az Európai Uniós állampolgárok jogát az Egyesült Királyságban való letelepedéshez. Júniusban a vendéglátásban az új dolgozók 63% -a brit nemzetiségű volt, ami a Fourth elemzéseinek 2016-os megkezdése óta a legmagasabb arány. Az uniós polgárok aránya viszont mindössze 28% -ot tett ki, szemben a 2019 januári 50% -kal, ami pedig így 22 pontos visszaesést jelent, vagyis az új dolgozók közt az uniós polgárok aránya 2 év alatt közel felére csökkent.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után