Zavargások Nagy-Britanniában: Edinburgh utcáin vagy 100 fiatal ütközött össze a rohamrendőrökkel 1

„Tomboló, balhézó” fiatalok egy igen nagy csoportja tűzijátékokkal és molotov koktélokkal támadta meg az ellenük kivezényelt rohamrendőröket a Bonfire Night éjszakáján Edinburgh városában.

Zavargások Nagy-Britanniában: Edinburgh utcáin vagy 100 fiatal ütközött össze a rohamrendőrökkel 3

Körülbelül 100 fiatal gyűlt össze az edinburghi Niddrie-ben, vasárnap délután 5 óra magasságában ugyanazon a környéken, ahol tavaly is hasonló rendbontás volt ezen a napon. Többek közt molotov koktélokat is hajigáltak a helyszínre kivezényelt rendőrökre, akik igyekeztek minél gyorsabban és hatékonyabban feloszlatni a rongáló, balhézó fiatalok csapatait.

Tavaly ilyenkor motoros bandák terrorizálták a környéket a Bonfire Night éjszakáján, és tűzijátékokat dobáltak a földre. A skót politikus és újságíró, Russell Findlay „suhanc gengsztereknek” nevezte a főként fiatalokból álló csoportot, az önkormányzat vezetője, Cammy Day pedig arra figyelmeztette őket, hogy eljárást indítanak ellenük. A hírek szerint több órába telt, mire a rendőrségnek sikerült feloszlatnia a balhés, agresszív fiatalok csapatait.

Zavargások Nagy-Britanniában: Edinburgh utcáin vagy 100 fiatal ütközött össze a rohamrendőrökkel 4

A skóciai rendőrség szóvivője ezt mondta közvetlenül a rendőrök kivezénylése után: „A jelenlévő rendőrök jelenleg is tűzijátékokkal, molotov koktélokkal és egyéb lövedékekkel elkövetett támadásoknak vannak kitéve – és a környéken lakókat arra kérjük, hogy kerüljék el a szóban forgó területet, amíg az incidensre adott válaszlépések folyamatban vannak.

Zavargások Nagy-Britanniában: Edinburgh utcáin vagy 100 fiatal ütközött össze a rohamrendőrökkel 5

„Speciális közrendvédelmi egységeink jelenleg is támogatják a helyi rendőrség munkáját Edinburghban a Hay Avenue közelében, miután egy fiatalokból álló nagy csoportról érkeztek jelentések, amelynek tagjait jelentették tűzijátékok antiszociális használata miatt.”

„Döbbenten nézem a Niddrie-ben ma este zajló eseményeket. Egyértelművé tettük már tavaly is, hogy ez a fajta magatartás elfogadhatatlan.”

Zavargások Nagy-Britanniában: Edinburgh utcáin vagy 100 fiatal ütközött össze a rohamrendőrökkel 6

„Egész évben dolgoztunk azon a közösségeinkben, hogy minimalizáljuk a Bonfire Night estéjéhez kapcsolódó esetleges zavargásokat, ezért rendkívül kiábrándító látni, hogy az emberek egy része még ennek ellenére is így viselkedik. Ez a meggondolatlan viselkedés életeket veszélyeztet, és a többséghez hasonlóan én is osztozok döbbenetükben és felháborodásukban e gyalázatos viselkedés miatt.”

Zavargások Nagy-Britanniában: Edinburgh utcáin vagy 100 fiatal ütközött össze a rohamrendőrökkel 7

„Keményen dolgozunk azon, hogy a közösség biztonságban legyen, és mindenkit, aki segíteni tud a felelősök azonosításában arra kérünk, forduljon a rendőrséghez, hogy mielőbb kézre keríthessük őket. Sürgősségi esetekre specializálódott egységeink teljes körű támogatást kapnak, és fantasztikus munkát végeznek mindannyiunk biztonságának megőrzésében.”

„A rendőrök elleni ilyen támadások gyávák, vakmerőek és veszélyesek. A skóciai rendőrségnek több erőforrásra van szüksége ezeknek a gengsztereknek a leküzdéséhez.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után