Volt, aki sírva fakadt: akkora káosz volt két angliai repülőtéren, hogy… egyszerűbb ha megnézitek a képeket 1

Az utasok közül többen is azt mesélték, hogy vagy „fél mérföldes” sorokban voltak kénytelenek várakozni ma reggel az utazási káosz közepette Manchester és Birmingham repülőterén egyaránt.

Volt, aki sírva fakadt: akkora káosz volt két angliai repülőtéren, hogy… egyszerűbb ha megnézitek a képeket 3

Utasok százai ácsorogtak tehetetlenül a kígyózó sorokban a birminghami repülőtér előtt, miközben hatalmas késésekkel próbálták átjutni a biztonsági ellenőrzésen. Egész délelőtt „abszolút káosz uralkodott mindenhol”, mesélték a panaszkodó, elkeseredett utazni indulók.

A fényképeken is látszik, ahogy a hatalmas sorok kígyóznak a repülőtéren és még a bejáratán kívül, kint a parkolóban is. A járatok rendre késtek, az utasok pedig arról számoltak be, hogy a személyzet külön szólítgatta azokat, akiknek már indult a gépük, hogy soron kívül ellenőrizzék őket, hogy el tudják érni a gépüket, ezzel még tovább növelve a fejetlenséget.

Volt, aki sírva fakadt: akkora káosz volt két angliai repülőtéren, hogy… egyszerűbb ha megnézitek a képeket 4

Az egyik utas, Sam, aki munka miatt utazott, azt mondta a BirminghamLive-nak, hogy több ezer ember álldogált a sorokban valamikor reggel 6 óra után. Azt mondta: „Emberek ezrei állnak sorban – bentről, egészen ki a parkolókig. Csak egy bejárat van. És nagyon kevés kapu van nyitva a biztonsági ellenőrzésnél.

A repülőtéren állítólag 10.30-ra tértek vissza a normál várakozási idők. A birminghami repülőtér elnézést kért a késésekért, és „hosszúnak, de jól menedzseltnek” nevezte a sorban állást ma reggel. Eközben a manchesteri repülőtéren az utazási káosz hasonló jelei mutatkoztak. Az utasok a közösségi média felületein panaszkodtak, hogy lekésték járataikat a brutálisan nagy sorok miatt.

‘Teljes szégyen! A húgom sírva fakad, miután a biztonsági ellenőrzésnél lévő nagy sor miatt lemaradt a járatáról. Könyörgött a biztonsági személyzetnek, hogy engedjél előre őt, mert a gépe mindjárt indul, de senkit nem érdekelt. Szégyen!!’ – mesélte az egyik posztjában Rachael A.

Volt, aki sírva fakadt: akkora káosz volt két angliai repülőtéren, hogy… egyszerűbb ha megnézitek a képeket 5

Mások azt mondták, hogy még soha nem láttak ilyen komoly késéseket és ekkora sorokat.

Ben Leather hozzátette: „Sajnálom a túlterhelt személyzetet, akiknek nyilvánvalóan nincs elegendő embere ahhoz, hogy megbirkózzon ennyi utassal. Ha valaki mostanában repül, az menjen kis a reptérre sokkal hamarabb, ha időben át akar jutni a biztonsági ellenőrzésen.”

A manchesteri repülőtér azt tanácsolta az embereknek, hogy három órával a járatuk indulása előtt érkezzenek meg, és ügyeljenek arra, hogy kézipoggyászukat a biztonsági szabályoknak megfelelően csomagolják össze.

A repülőtér szóvivője elmondta: „Tisztában vagyunk azzal, hogy ma reggel egyes utasok a kívántnál hosszabb sorban állást tapasztaltak, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért. Továbbra is jól haladunk a járvány pusztító hatásaiból való kilábalás terén, mind a nyárra szükséges létszám toborzása, mind az utazók többsége által tapasztalt várakozási idő tekintetében. Továbbra is felhívjuk azonban ügyfeleink figyelmét, hogy lesznek olyan esetek, amikor a szokásosnál hosszabb lesz a sorban állás, mint pl. a ma délelőtti időszakokban a váratlanul magas számú hiányzás miatt.”

A manchesteri repülőtér főnökei az 1-es terminál parkolójának egy részét is arra kellett, hogy használják órákon át, hogy a sorban ácsorgó emberek számára legyen elég hely… Ugyanakkor a birminghami repülőtér egyik szóvivője azzal védekezett, hogy a reggeli csúcs ideje alatt a reptéren áthaladó jó pár ezer utas 99.7%-a elérte a járatát, ezért nincs ok az elégedetlenkedésre…    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után