„Bombariadó” London szívében: a Westminster apátságot és környékét lezárták 1

A legfrissebb hírek szerint két kontrollált robbantás is történt ma a londoni Parliament Square-nél. A délutáni órákban egy „állítólagos bombafenyegetés” híre kezdett el terjedni a közösségi médiában.

„Bombariadó” London szívében: a Westminster apátságot és környékét lezárták 3

A rendőrség és a katasztrófavédelem 16 óra 30 perc körül érkezett a helyszínre, a Westminster Abbey közelében. Az Evening Standard értesülése szerint két metróállomást, a Westminster és a St James’-et is bezártak.

A westminsteri rendőrség a Twitteren ennyit közölt: „Két irányított robbanás történt a Westminster Abbey közelében. A feltételezett veszélyforrást 17 óra körül sikerült megszüntetni. Ezt követően újra megnyíltak az utak, és feloldották a kordont.”

„Bombariadó” London szívében: a Westminster apátságot és környékét lezárták 4

Egy „gyanús jármű” volt az, ami kiváltotta az aggodalmakat. Korábban a westminsteri rendőrség Twitter oldalán ez volt olvasható: „Jelenleg a #Westminster Abbey közelében vagyunk, és egy folyamatban lévő incidenssel foglalkozunk, amely egy gyanús járművel kapcsolatos. Számos útlezárás van érvényben, amíg az embereink megoldják az esetet.”

A hírek szerint a közeli épületeket evakuálták az incidens miatt, köztük a Westminster Iskolát és a Queen Elizabeth II Centre-t is.

„Bombariadó” London szívében: a Westminster apátságot és környékét lezárták 5

A szemtanúk közül többen is arról számoltak be, hogy ma délután 16:30 körül „robbanásokat” hallottak.

„Bombariadó” London szívében: a Westminster apátságot és környékét lezárták 6

A The Spectator’s James Heale Twitter-üzenetében ezt írta: „A Parlament Square-t egy állítólagos bombafenyegetés miatt lezárták, az egyik munkatárs arról számolt be, hogy látta a „kis robotot körbe-körbe menni az incidens helyszínén”.

Az esettel kapcsolatban letartóztatás egyelőre nem történt. A rendőrség vizsgálata az eset kapcsán már folyamatban van.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után