Vodkát öntött a szemébe, tüzet gyújtott a szobájában, majd késsel kergette meg diáktársát egy fiatal srác Nagy-Britanniában 1

1000 font pénzbírságot kapott a Szent András Egyetem egyik hallgatója, miután többek közt késsel kergetett egy másik diákot. Tegnap ítélték bűnösnek Ewan Harveyt a skóciai Dundee Sheriff bíróságon, miután vodkát öntött lakótársa szemébe, és a szobáját is lángra lobbantotta.

Vodkát öntött a szemébe, tüzet gyújtott a szobájában, majd késsel kergette meg diáktársát egy fiatal srác Nagy-Britanniában 3

Harvey ellen már egy távoltartási végzés is volt, amely megtiltja, hogy öt éven keresztül bármikor kapcsolatba lépjen az említett diákkal és egykori lakótársával, Amanda Meummal. Azt mondta, hogy szoros kapcsolatban állt Amandával, de tagadta, hogy együtt jártak volna, mondván, hogy volt egy másik hosszú távú kapcsolata.

Sebastian Flame, az egyetem egy másik hallgatója azt mondta: „Ewan üldözni kezdte az asztal körül a késsel. Ewan egy kicsit dilis volt, valószínűleg ez is része volt a tervének, amikor jelenetet próbált rendezni. Nagyon őrült és riasztó látvány volt. Amanda meg volt ijedve, de igyekezett lazának tűnni ebben a helyzetben. Ideges kuncogás hallatszott. Nem volt túl nagy az asztal. Talán négyszer kerülték meg az asztalt miközben kergetőztek, aztán a torkához nyomta a kést. Körülbelül egy centiméterre lehetett a penge. Körülbelül egy centiméterre volt. Nem ért hozzá, de nagyon közel volt.”

„Azt hiszem, ekkor tette le a kést az asztalra, mert akkor már mindenki azt kiabálta, hogy tegye le a kést. Ez az eset sokkal inkább volt ijesztő, mint vicces. Megdöbbentünk. Aggasztó volt, mert mindenki számára veszélyes helyzetnek látszott.”

Mr. Flame azt mondta, először azt hitte, Harvey csak játssza az eszét, de aztán nagyon megijedt, amikor Harvey előhúzta a kést, és nem volt hajlandó letenni. Flame hozzátette, hogy Harveyt a többiek amiatt is kérdőre vonták, hogy miért keletkeztek súlyos zúzódások Amanda lábán.

Flame azt mondta: „Amanda az ölében ült. Ugyanazt mondta, mint én, hogy hagyja abba, és arra kérte, hogy adja át neki a kést.”

Az egyetemista srác, aki sírt a vádlottak padján ülve, miután számos bűncselekmény miatt vádat emeltek ellene, azt állította, hogy ő igazából néhány lakótársa összeesküvésének áldozata lett. Eric Brown seriff azt mondta:

„Nem nyűgözött le a bizonyítéka, amelyet nem tartottam meggyőzőnek sokkal inkább öncélúnak. Nem tartottam hitelesnek vagy megbízhatónak a bizonyítékait, és semmi, amit elmondott, nem keltett bennem megalapozott kétséget a tanúkkal kapcsolatban.”

„Védelmének álláspontja az, hogy a koronatanúk összeesküdtek ön ellen, és tulajdonképpen bizonyítékokat hamisítottak, és hazudtak. Nos, én inkább hiszek annak, amiket ők állítanak.”

Harvey-t fenyegető magatartás miatt találták bűnösnek, mert késsel üldözte lakótársát, a kést a torkához nyomta, és egy asztalba is beleállította. A diákot ezek mellett bűnösnek találták azon vádpontokban is, hogy bántalmazta lakótársát úgy, hogy vodkát öntött a szemébe, a falnak lökte, üvegtálat vágott hozzá és a nyakánál fogva leszorította, valamint lökdöste és többször megrúgta.

Sőt, kiderült az is, hogy „bűnös szándékkal és meggondolatlanul” felgyújtott egy üres csokis dobozt lakótársa szobájában, amely következtében akár az egész szoba lángba borulhatott volna.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után