Figyelmeztetést adott ki a Ryanair a Nagy-Britanniából és az oda utazóknak az időjárási körülmények miatt 1

A Ryanair figyelmeztetést adott ki a Nagy-Britanniából és az oda utazók számára, akik a következő napokban indulnak vagy érkeznek, az Egyesült Királyságot sújtó szeles, viharos időjárás miatt.

Figyelmeztetést adott ki a Ryanair a Nagy-Britanniából és az oda utazóknak az időjárási körülmények miatt 3

A fapados légitársaság szóvivője kifejtette: „Fennakadásokra lehet számítani az Egyesült Királyságban az elkövetkező napokban, főként április 8-án, hétfőn és április 9-én, kedden a helyenként rendkívül erős szél miatt. Az érintett utasokat értesíteni fogjuk, és minden utasnak, aki április 8-án, hétfőn és április 9-én, kedden utazik az Egyesült Királyságba, illetve onnan, ellenőriznie kell a Ryanair alkalmazását a járatával kapcsolatos legfrissebb információkért.”

“Sajnálunk mindennemű kellemetlenséget, amelyet az utasoknak okoz a napokban ez a nagy szél, amelyet a Ryanair sajnos nem tud befolyásolni, és minden más légitársaságot is érint, amelyek az Egyesült Királyságba és onnan utasokat szállítanak.”

Ha egy légitársaság törli egy járatát, jogosult lehetsz a teljes ár visszatérítésére. Felajánlhatnak utalványokat vagy lehetőséget egy későbbi időpontra történő újrafoglalásra, de választhatjuk a pénzvisszatérítést is, ha erre van igény. Érdemes azonban megjegyezni, hogy ha a járat csak késik, nem valószínű, hogy minden esetben kártérítést kapunk. Ennek az az oka, hogy a légitársaságok sokszor „rendkívüli körülményekre” hivatkozhatnak, más néven olyasmire, amire nem volt ráhatásuk, például az időjárásra.

Ebben az esetben érdemes átnézni az utasbiztosítás feltételeit, hátha azok segíthetnek a költségek csökkentésében. Ha a repülőjáratok késése miatt pénzt kell költened ételre, italra vagy akár alternatív szállásra, őrizd meg a nyugtákat, és ügyelj arra, hogy ésszerű összegben költekezz, különben a követeléseidet elutasíthatják.

A Jet2 utasait is felszólították, hogy legalább 12 órával a járatuk indulása előtt ellenőrizzék az utazással kapcsolatos híreket, bár ez nem volt közvetlenül összefüggésben az időjárási viszonyokkal. A légitársaság honlapján található közleményben ez áll: „Kérjük, legalább 12 órával a repülés előtt ellenőrizze a weboldal ezen részét a legfrissebb repülési információkért. Az ügyfeleknek azt tanácsoljuk, hogy legalább 2 órával a tervezett indulási idő előtt érkezzenek meg a repülőtérre.”

“A repülőjáratok késése esetén további információkat találhat mindenki a fenti keresőpanelen a járatszám vagy útvonal megadásával. Emlékeztetőül a check-in pultok 40 perccel a tervezett indulás előtt bezárnak. Biztos lehet benne ugyanakkor mindenki, hogy késések esetén elkötelezett műveleti csapataink mindig keményen dolgoznak a színfalak mögött az Egyesült Királyságban található főhadiszállásunkon, hogy minden utasunk a lehető leghamarabb útnak indulhasson.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után