„Vlagyimir Putyin soha nem fogja meghódítani Ukrajnát” – Boris Johnson legújabb kijelentései a háború kapcsán 1

A brit miniszterelnök hétfőn kijelentette, hogy „Vlagyimir Putyin soha nem fogja meghódítani Ukrajnát”. Borisz Johnson támogatásáról biztosította Volodimir Zelenszkij elnök kormányát, miközben a világ szörnyülködve figyeli a Kijeven kívüli városokban, ahogy egyre több civilt gyilkolnak meg a harcok közepette.

„Vlagyimir Putyin soha nem fogja meghódítani Ukrajnát” – Boris Johnson legújabb kijelentései a háború kapcsán 3

Mr. Johnson ezt nyilatkozta: „Putyin soha nem fogja megtörni Ukrajna népének szellemét, sem  meghódítani a hazájukat. Ukrajna újra felemelkedik, és ismét elfoglalja majd helyét a szabad és szuverén nemzetek között.”

A kabinet miniszterei szigorúbb szankciókat szorgalmaztak a Putyin-rezsim ellen, valamint nagyobb katonai, gazdasági és diplomáciai támogatást kértek Ukrajnának. A főügyész, Irina Venediktova elmondta, hogy eddig összesen 410 civil holttestét találták meg azokban a fővároshoz közeli városokban, amelyeket a közelmúltban foglaltak vissza az orosz csapatoktól.

A Kijev városközpontjától 23 mérföldre északnyugatra fekvő Bucha városában Tarasz Szapravszkij alpolgármester elmondta, hogy a mintegy 300 civil holttest közül 50-en, akiket az orosz erők a múlt hét végén a városból való kivonulása után találtak, gyilkosságok vagy kivégzések áldozatai voltak és nem a harcok közben estek el.

Korábban Simon Hart kabinetminiszter hangsúlyozta, hogy „közös erőfeszítésre” van szükség a Nyugat részéről Volodimir Zelenszkij elnök kormányának katonai, gazdasági és diplomáciai támogatásának növelésére. Mindeközben pedig keményíteni kell a szankciókon az oroszok irányába. Hart a Sky News-nak nyilatkozva kihangsúlyozta: „Ez nem csak az Egyesült Királyságra vonatkozik. Ez a világ együttes reagálásáról szól. Ahhoz, hogy a válasz hatékony legyen, a Nyugatnak és sok-sok nemzetnek össze kell fognia ebben a közös erőfeszítésben.” A Putyin rezsim elleni szankciók szigorításáról pedig azt mondta: „Ez nem az a pillanat, amikor hátradőlhetünk, és azt mondhatjuk, hogy eleget tettünk”.

„Vlagyimir Putyin soha nem fogja meghódítani Ukrajnát” – Boris Johnson legújabb kijelentései a háború kapcsán 4

Zelenszkij népirtással vádolta meg az orosz erőket, és a háborút „az egész nemzete és a népe kiirtásának” nevezte. Zelenszkij a CBS News-nak nyilatkozva egy tolmácson keresztül vasárnap azt mondta, hogy Ukrajna népe nem hagyja, hogy Oroszország leigázza, ezért elpusztítják és kiirtják őket.

Az orosz védelmi minisztérium vasárnap kiadott közleményében kijelentette, hogy az ukrán hatóságok által közzétett összes fénykép és videó, amelyekben az orosz csapatok Bucsában elkövetett „bűntetteit” próbálják bemutatni, csak „provokáció”, és Bucha egyetlen lakosa sem szenvedett el erőszakot az orosz katonák keze által.

A pusztításról és a civilekkel szembeni erőszakról készült képek Oroszország és Vlagyimir Putyin széles körű elítélését váltották ki világszerte. Boris Johnson a vasárnapi nyilatkozatában elítélte az „ártatlan civilek elleni aljas támadásokat” Irpin és Bucha városában.

„Semmiféle tagadás vagy félretájékoztatás a Kremltől nem rejtheti el azt, amit mostanra mindannyian tudunk – Putyin kétségbeesett, inváziója kudarcot vall, és Ukrajna egysége soha nem volt erősebb. Minden tőlem telhetőt megteszek Putyin hadigépezetének kiéheztetéséért. Fokozzuk a szankcióinkat és a katonai támogatásunkat, valamint megerősítjük humanitárius támogatási csomagunkat az ukrajnai rászorulók megsegítésére.” – jelentette ki a brit miniszterelnök.

Oroszország korábban tagadta, hogy civileket vett volna célba a támadásai során, és visszautasította a háborús bűnökről szóló vádakat az általa “különleges katonai műveletnek” nevezett hadműveletek kapcsán. Ukrajna azt állítja, hogy az országot az oroszok provokáció nélkül támadták meg. A Human Rights Watch szerint az ukrajnai Csernyihiv, Harkov és Kijev régiókban “számos olyan esetet dokumentáltak, amikor az orosz katonai erők megsértették a háborús törvényeket”…     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után