Videón Boris Johnson „extra kínos” pillanata, amin az EU vezetők gyakorlatilag levegőnek nézik 1

Boris Johnson kínosan egyedül ácsorgott, miközben az EU vezetői közül sokan láthatóan szándékosan levegőnek nézték őt, miközben mindenki más mindenkivel kezet fogott a NATO-s közös fotózás előtt.

Videón Boris Johnson „extra kínos” pillanata, amin az EU vezetők gyakorlatilag levegőnek nézik 3

A találkozóról készült videofelvételen látszik, ahogy az EU vezetői vidáman köszöntik egymást a NATO-csúcs elején, miközben Boris Johnson zsebre tett kézzel néz ki a fejéből, és közben időnként próbál odafordulni egyes emberekhez, hogy hátha őt is üdvözli valaki.

Emmanuel Macront is lehet látni a felvételen, amint kezet fog és összemosolyog más uniós vezetőkkel, alig néhány méterre a brit miniszterelnöktől, aki kínosan nézeget jobbra balra, miközben arra vár, hogy a többiek vele is lekezeljenek.

A közösségi médiában sokan „szégyenteljesnek” bélyegezték az Egyesült Királyságot a videóra reagálva, míg mások azt mondták, hogy a videó jól mutatja, mit gondolnak a világ vezetői jelenleg Nagy-Britanniáról.

Már nem ez az első olyan alkalom sem, hogy Johnson és Macron nem üdvözlik egymást valami szívélyesen. Több nézeteltérésük is volt a múltban. Még decemberben pl. többen arról számoltak be, hogy Macron egy magánbeszélgetés során „bohócnak” nevezte Johnsont.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára azzal nyitotta meg a rendkívüli csúcstalálkozót, amelyen Biden és más vezetők is részt vettek, hogy a szövetség eltökélt szándéka továbbra is az, hogy megnövelje Oroszország agressziójának költségeit.

Az Oroszországra helyezett nyomás fenntartása érdekében Zelenszkij elnök kijelentette, hogy a NATO-tagokkal tartott videokonferencián azt fogja kérni, hogy a szövetség nyújtson „hatékony és korlátlan” támogatást Ukrajnának, beleértve az országnak szükséges fegyvereket is. Oroszország „mindenképpen tovább akar nyomulni a NATO keleti tagjai, a balti államok és Lengyelország irányába” – mondta Zelenszkij elnök a csúcstalálkozó előtt felvett videobeszédében.

A belga fővárosban való landolás után Boris Johnson a műsorszolgáltatóknak nyilatkozva azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin úgy tűnik folytatni akarja „az erőszak és az agresszió útját”. „Meg kell szigorítanunk a Putyin körüli gazdasági szankciócsomagot, több embert kell szankcionálnunk, meg kell vizsgálnunk, mit tehetünk annak érdekében, hogy Putyin ne használja fel aranytartalékait, és többet kell tennünk az ukránok védelmében is.” – mondta.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után